INEDIT! Șoferii prinși băuți la volan spală CADAVRE la MORGĂ

0

,,Reeducare” la morgă!

Polițiștii au găsit o metodă cel puțin inedită pentru a-i pedepsi pe șoferii care se urcă băuți la volan. Au dat startul unui program de reeducare a şoferilor prinşi sub influența alcoolului la volan. Zilele acestea, șase bărbaţi au trăit deja experiența inedită. Pentru a-și recăpăta dreptul de a conduce vehicule, au fost nevoiți să participe la ,,prezentarea” unor cadavre la morga din Chişinău. Ei au participat la procesul de autopsie, ba chiar au spălat cadavrele, dar şi locurile de păstrare a acestora. Programul de reeducare va dura trei luni, timp în care participanţii vor merge şi în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere şi vor prticipa la diverse instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase.

Cu toții au intrat în morgă, dar nu toți au rezistat. Unul dintre şoferi însă a ieşit afară glonţ, după câteva minute, pentru că acuza stări de rău. Bărbatul a plecat acasă, așa că a fost exclus din program, însă, mai are o șană: să participe la programul anti – alcool, cu un alt grup.

Ceilalţi cinci şoferi care au rezistat până la sfârșit, dar, spun ei, au rămas marcaţi pentru tot restul vieţii.

Vizita la morgă a bărbaţilor a durat aproximativ cinci ore. Pe lângă faptul că au participat la necropsie şi toaleta cadavrelor, aceştia au spălat sălile de autopsie şi au adunat gunoiul de pe teritoriul instituţiei.

Programul durează până la trei luni şi costă patru mii de lei, bani achitaţi de şoferi. Acesta prevede 12 sesiuni. Trei sunt individuale, iar nouă – de grup, printre care o vizită la spital, unde vor acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere. În prezent, 24 de persoane participă la program.

Potrivit documentului, cei care urcă la volan în stare de ebrietate, rămân fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. În cazul în care instanţa supsendă carnetul, aceştia îşi pot recupera permisul numai după ce trec programul. Cei cărora li se anulează permisul, pe lângă program, mai trebuie să susţină din nou şi examenele auto, potrivit publika.dm

Îndată ce au auzit despre această practică la vecinii de peste Prut, românii au fost atât de încântați, încât își doresc ca și la noi să se introducă acest program de reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.