Campanie electorală ternă, lipsită de vlagă, la Satu Mare

0

Alegerile europarlamentare nu stârnesc foarte mult interes, nici măcar în rândul filialelor locale ale partidelor politice implicate în cursa electorală, deși contextul destul de nefericit, pe fondul ascensiunii curentului populist, anti-UE, ar trebui să mobilizeze.

De altfel, chiar întâlnirea informală de joi de la Sibiu, a Consiliului European, va aborda tocmai aceste amenințări serioase la adresa proiectului unionist.

Ca atare, este surprinzător că, deși favorabilitatea UE este ridicată în România, acest scrutin electoral nu mobilizează forțele politice, fiind o bătălie electorală pentru susținerea valorilor europene, în continuare, pe continentul european, o bătălie împotriva demagogiei populiste, anti-UE.

La nivelul județului nostru, este adevărat că prosperitatea garantată de statutul de membru al UE nu s-a văzut, în mod direct, accesarea de fonduri europene fiind, sub guvernarea locală a UDMR, JALNICĂ!

SATMAREANUL.RO a prezentat faptul că Satu Mare a accesat de 100 de ori mai puține fonduri pe cap de locuitor decât Oradea, de când UDMR conduce orașul și județul…  

Deci, din nefericire, Sătmărenii nu resimt, încă, atuul, de a fi cetățeni UE. Mai degrabă, modul în care au lucrat autoritățile locale cu UE invită la euroscepticism…

Cu toate acestea, partidele politice, pe un ton tern, vorbesc de prosperitate și respect în Europa…

Sloganele electorale variază de la ”Transilvania prosperă”, la ”mândri că suntem români/ europeni” și ”respect în Europa”… Însă nu au legătură cu realitatea: actuala guvernare PSD-ALDE, aliată de conjunctură cu UDMR, nu a adus prosperitatea ce o merită românii și nu au adus respect pentru țara noastră în UE!

După cum se vede, nu e întâmplător că aspectul panourilor electorale este dezolant: este greu să ceri Sătmărenilor votul pentru ceva ce nu ai făcut…

Doar USR-PLUS, venind cu avântul formațiunii nou-înființate, arată ceva mai mult entuziasm…

De la PNL, se așteaptă mai mult, mai ales că este principala alternativă la actuala coaliție de guvernare…Însă, din punct de vedere electoral, cel puțin în Satu Mare, și liberalii par lipsiți de vlagă: în actuala campanie, par că deleagă totul spre Rareș Bogdan… Totuși, alternativa nu poate să se afle pe umerii unui singur om!

E adevărat că plouă mult, de câteva zile, însă o bătălie electorală necesită o energie mai ”solară” a competitorilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.