După 10 săptămâni, sindicaliștii nu mai au răbdare! Se anunță NEGOCIERI DECISIVE astăzi

0

Greva Electrolux a intrat în săptămâna a 10 a. Chiar dacă a plouat cu găleata, ca în fiecare dimineață, prezenți au fost toți sindicaliștii ca de fiecare dată.
Se pare că în zilele care au trecut, cei aflați în grevă au primit scrisori. Se presupune că 100 de angajați aflați în acest moment în fabrică, îi acuză pe liderii de sindicat de faptul că ar fi principalii vinovați pentru începerea și continuarea acestei greve. Astăzi, același Sindicat a stat la discuții cu membrii săi pentru a explica oferta pe care Electrolux a făcut-o și ce vor propune ei, astăzi, la o nouă rundă de negocieri.

După 10 săptămâni, sindicaliștii nu mai au răbdare! Se anunță NEGOCIERI DECISIVE astăzi 1

În oferta pe care a făcut-o conducerea companiei, aceștia vorbesc despre o creștere salarială de 835 de lei pe care, greviștii ar acceptat-o dacă nu ar pusă sub anumite condiții, care nu sunt în avantajul lor, ci mai degrabă, în avantajul companiei. Electrolux vrea sa ofere suma de 835 de lei în plus ca bonus de prezență. Pentru ca greviștii să beneficieze de această mărire ar însemna să muncească non-stop, fără zile libere sau concedii medicale.

După 10 săptămâni, sindicaliștii nu mai au răbdare! Se anunță NEGOCIERI DECISIVE astăzi 2

“Sunt niște sume trecute acolo, 485 de lei net, începând de la 1 ianuarie 2020. Va fi făcută din două părți: 230 de lei net acum de la 1 mai si încă 230 de lei net de la 1 ianuarie 2020, asta înseamnă 835  de lei.  Problema este bonusul de prezență. Bonuslui de prezență pare un mod de a pedepsi concediile medicale, oamenii care “, a declarat Sorin Faur, Liderul de Sindict

Cu alte cuvinte, sindicaliștii cer ca Electrolux să nu îi “pedepsească” pentru concedii medicale prin a le retrage bonusul de prezență, ci să fie plătiți în funcție de prezența lor în fabrică. Spre exemplu, dacă sunt prezenți o zi, au bonus de prezență pe acea zi. Dacă, de exemplu, oamenii de află în concediu medical timp de o săptămână, pierd un sfert din bonusul de prezență.
Astăzi au loc noi negocieri între Sindicat și companie.

După 10 săptămâni, sindicaliștii nu mai au răbdare! Se anunță NEGOCIERI DECISIVE astăzi 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.