Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a fost prins de poliție în Madagascar!

0

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost prins de autorități în Madagascar.

Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române a transmis printr-un comunicat de presă că autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar și au colaborat pentru depistarea și arestarea persoanei urmărite internațional. Este vorba despre nimeni altul decât fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Excentricul fost primar, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.

Fostul primar are de executat o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor. Mazăre acuzase la momentul fugii presupuse presiuni politice și spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

Urmează ca autoritățile române să discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extrădări.

Alături de Mazăre în dosarul privind retrocedarea plajelor au fost condamnați în acel dosar Nicușor Constantinescu – 5 ani de închisoare, Cristi Borcea – 5 ani, Dragoș Săvulescu – 5 ani și jumătate, notarul Aurel Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București) – 2 ani cu suspendare. Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal, informează europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.