Greva Electrolux, la un pas să se încheie! Întâlnire de gradul 0

0

Întâlnire de gradul 0 între liderii de Sindicat,  în premieră, câțiva membrii de Sindicat și compania Electrolux Satu Mare. Întâlnirea de la ora 10:00 a ținut mai bine o oră și jumătate.

Prezent doar vicepreședintele de Sindicat Samus, Radu Matica alături de greviști astăzi, imediat după întâlnirea de gradul 0, a povestit sindicaliștilor rămași în parcarea Electrolux, cum au decurs negocierile cu compania de această dată.

Greva Electrolux, la un pas să se încheie! Întâlnire de gradul 0 1

,,Degeaba am fost mulți, nu s-a schimbat nimic. Singurul lucru pozitiv, în ideea în care , la cererea comitetului sindical a fost mandatat ca să văd noile clauze din contractul colectiv de muncă pe care domnul Ciobanu susține că nu afectează traiul de zi cu zi, nici la salariu, după care ei rămân ferm pe poziție să negocieze un nou contract colectiv. Care sunt clauzele, nu știu. Noi am cerut încă o dată să se menține contractul colectiv din 2018 exact în forma în care a fost  și în momentul ăsta putem lua o decizie majoritar, oprim sau nu oprim. Ei nu au fost de acord, domnul Blomer nici vorbă să audă de așa ceva.”, a afirmat Radu Matica vicepreședintele de Sindicat

Vicepreședintele de sindicat, Radu Matica a afirmat că va sta de vorbă și cu președinții de sindicat pentru a se decide care vor fi următorii pași.
Negocierea unui nou contract colectiv de muncă implică o perioadă de 45 de zile de negocieri, iar în cazul în care sunt nemulțumiri, sindicaliștii pot începe o nouă grevă.

Greva Electrolux, la un pas să se încheie! Întâlnire de gradul 0 2

Același vicepreședinte a declarat că în noul contract colectiv propus de companie, relațiile sindicale vor suferi anumite schimbări, iar unele beneficii pe care angajații le aveau în 2018, nu se vor mai regăsi în noul contract colectiv de muncă din 2019,  cum ar fi salariile compensatorii și al 13- lea salariu care va fi condiționat, susțin sindicaliștii.
În această după-masă, Radu Matica se va întâlni cu compania Electrolux pentru a vedea noul contract de muncă pe anul 2019, iar mâine va fi prezentat sindicaliștilor.
,,Ori la bal, ori la spital”, a conchis vicepreședintele de Sindicat, Radu Matica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.