Locuințele izolate din Satu Mare primesc bani pentru a se racorda la rețeaua electrică

0

Locuințele izolate din județul nostru primesc subvenții pentru panouri fotovoltaice, anunță Consiliul Județean. Primăriile au timp, până în data de 10 iulie 2019, pentru a depune dosarele de finanțare, cuprinzând documentele prevăzute în ghidul de finanțare, la sediul Consiliului Județean Satu Mare. Acestea vor fi transmise Administraţiei Fondului pentru Mediu în vederea evaluării și încheierii contractelor de finanțare.

Primăriile pot depune, până la data de 10 iulie, la sediul Consiliului Județean, dosarele de finanțare pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de energie electrică.

Pentru a nu întâmpina probleme la întocmirea dosarelor, primarii din județ au fost convocați de către șeful Consiliului Județean, Pataki Csaba, la o ședință unde au fost puși în temă și au fost discutate toate aspectele  legate racordarea la rețeaua electrică.

Județului Satu Mare i-au fost repartizate 18.850.000 de lei pentru 754 de gospodării izolate

Gospodăriile izolate neracordate la reţeaua electrică vor primi de la stat fonduri nerambursabile, în valoare de 25.000 de lei pentru a-şi cumpăra şi instala panouri solare.

Beneficiari ai acestui proiect sunt unitățile adminstrativ teritoriale, nu proprietarii de locuințe. Unitățile administrativ teritoriale vor fi cele care vor întocmi lista cu persoanele interesate să beneficieze de această subvenție. Proprietarii trebuie să-și dea acordul expres pentru ca intervențiile să aibă loc la nivelul gospodăriilor lor.

Programul este derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) și este menit să îi ajute pe românii care locuiesc la mare distanță de rețeaua electrică națională și neracordate la aceasta cu panouri fotovoltaice, astfel încât proprietarii să beneficieze de condiții decente de trai.
Mai exact, persoanele care au o casele situate la o distanţă de cel puţin doi kilometri faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice.

Finanțarea nerambursabilă acordată de către AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie. Sumele se vor acorda eșalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanțare și pe măsura implementării proiectului, anunță Consiliul Județean Satu Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.