Primarul din Homoroade, supărat foc pe Consiliul Județean! ,,Autostrada Codrului” e de vină

0

Primarul din Homoroade, Simion Ardelean este supărat foc pe președintele Cj, Pataki Csaba și pe întreaga conducere a Consiliului Județean pentru situația în care a ajuns Autostrada Codrului, cea care a rămas cu lucrările pe jumătate făcute, după ce constructorul, Tehnic Asist a intrat în insolvență. Primarul a ținut să își exprime public părerea despre situația în care a ajuns Dj 193 Satu Mare- Solduba- Rătești, tronson pe care momentan nu se lucrează, ba chiar a propus și soluții.

,,Consiliul Județean Satu Mare, poate caută soluții de reluare a lucrărilor la ” Autostrada Codrului “. 
Lucrările de modernizare a Drumului județean 193 A Satu Mare -Solduba – Rătești , au fost întrerupte la începutul acestui an , firma executantă intrând în insolvență și anunțând renunțarea la acest contract.
Consiliul Județean Satu Mare a ales o soluție grea și anevoioasă : expertiza lucrărilor efectuate, stabilirea restului de executat, organizarea unei noi licitații…și “stropirea drumului “.
Multă lume a vorbit despre soluția de cesiune a contractului către o alta firmă ,cu acordul beneficiarului, dar acest lucru este interzis în cadrul lucrărilor publice începând din anul 2011!”,
a fost mesajul primarului

După ce a stat puțin pe gânduri, primarul a propus și soluții, iar “Stropirea drumului” nu este una din ele. În același timp, primarul a insinuat, în mesajul său, că conducerea CJ nu este foarte interesată de situația autostrăzii Codrului.

,,1. Firma aflata in insolventa sa rămână titulară a contractului de execuție
2. Trebuie identificată o firmă dispusă și capabilă să finalizeze lucrările, care va fi declarată subcontractant
3.Consiliul Județean trebuie să fie de acord cu noul subcontractant, care nu a fost declarat la începutul lucrărilor
4. Plățile pentru lucrările executate se vor face direct către subcontractant. Aceste lucruri se pot realiza dacă există dialog si voință!

Oare vor liderii județului să continue lucrările de modernizare a acestui drum ???

Din păcate unor lideri le place această situație si arată cu degetul spre firma aflată în insolvență și spre un partid politic!”, a conchis primarul Homoroade, Simion Ardelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.