Greva Electrolux la final: S-a încheiat o luptă de 10 săptămâni în care nu au existat învinși! Cât de câștigați se vor întoarce sindicaliștii în companie

0

După 10 săptămâni, așa cum am numit-o în repetate rânduri, cea mai longevivă grevă din istoria Electrolux s-a încheiat.
Ce au obținut sindicaliștii după 10 săptămâni de grevă? Nu chiar ceea ce și-au dorit, confirmă chiar ei. Pentru anul 2010 o creștere de 5,5 % la salariul de bază pentru toți angajații și creșterea bonusului de prezență de 200 de lei, (240 cu tot cu taxe). Începând din 1 ianuarie 2020, se va păstra aceeași creștere salarială de 5,5 %, dar bonusul de prezență va fi de 400 de lei (480 cu toate taxele incluse).
Așa cum și-au dorit, contractul colectiv de muncă nu va fi modificat, iar de mâine, sindicaliștii se vor întoarce în fabrică.

Liderii de sindicat i-au sfătuit pe greviști să nu răspundă posibilelor provocări care pot apărea odată cu întoarcerea lor în companie.

,,Una peste alta, eu cred  că greva nu a fost degeaba, anumite aspecte dintre cele pe care le-am cerut la început au fost acceptate, e adevărat că nu a fost suma fixă pe care am cerut-o noi, dar până la urmă bonusul de prezență, acei 480 de lei, se pot interpreta ca un fel de sumă fixă care se dă numai la muncitori. Până la urmă, o parte dintre aspecte pe care le-ați cerut, s-au atins. Să nu uităm că noi am plecat cu un bonus de prezență de 15o de lei și am obținut un bonus de 480 de lei, nu acum, dar peste câteva luni (n.r 01.01.2020)”, a fost mesajul președintelui de sindicat, Sorin Faur.


La final, Sorin Faur, președintele de sindicat le-a transmis sindicaliștilor că își dorește ca relațiile dintre ei și Sindicat să fie mai apropiate de acum înainte, iar orice problemă ar întâmpina în interiorul companiei, să le fie comunicată liderilor de sindicat.
Greva Electrolux a fost o luptă de 10 săptămâni în care nu au existat învinși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.