Poliția face lumină după ce a ridicat mașina din fața unei case, de la același proprietar. Șoferul se apără și el

1

Poliția Locală vrea să facă lumină în cazul bărbatului care acuză că i s-a ridicat mașina parcată în fața propriei case, în lipsa sa, însă, proprietarul se apără încă o dată.

”Mașina nu a fost ridicată din fața porții, a fost ridicată pentru că am primit sesizare la ora 10.00, s-a lăsat înștiințare. O persoană și-a luat înștiințarea, nu și-a mutat mașina, s-a aplicat din nou înștiințare la ora 14.00, când s-a și ridicat mașina pentru că aceasta era parcată jumătate pe trotuar, jumătate pe banda de circulație, pe contrasens, în dreptul liniei continue, și la mai puțin de 25 de metri de colțul intersecției”, susțin surse din Poliția Locală pentru PresaSM.

Proprietarul mașinii povestește că prietenul său, cel care a găsit sesizarea poliției în fereastra casei, s-a deplasat de îndată la poliție, dar nu l-a găsit pe cel care a întocmit sesizarea. Un alt om al legii i-a sugerat să se întoarcă la ora 18:00, așa că s-a întors înapoi la mașina. Între timp, mașina a fost ridicată de către cei de la Ridicări Auto, cât despre cea de-a doua sesizare făcute de către un alt polițist, proprietarul mașinii povestește că prietenul său nu a văzut sesizarea pentru că mașina era deja ridicată când s-a întors la ea.

Sursa foto: PresaSM

Bărbatul se apără și susține că nu știa că nu își poate parca mașina pe trotuarul din fața casei și că inițial, mașina a fost parcată mai aproape de peretele casei, dar, pentru că a primit rugăminți din partea vecinilor să își mute mașina pentru a se putea deplasa pe stradă, a mutat-o tocmai pentru a le face loc.

Tot acesta susține că strada e îngustă, iar motivul pentru care o lasă în fața curții este din lipsă de spațiu. În curtea casei are o altă mașină și nu are spațiu suficient pentru amândouă și nici unde să o lase. În plus, bărbatul susține că mașina se afla doar cu roata pe trotuar și nu cu jumătate mașina pe banda de circulație așa cum susține poliția locală.

Mai mult decât atât, tot acesta afirmă că nu este trasată nicio linie continuă pe strada pe care locuiește și că este dezavantajat din start pentru că casa sa este așezată pe colț, foarte aproape de intersecție, deci este firesc să aibă mai puțin de 25 de metri până la colțul intersecției.

Sătmăreanul a declarat în încheiere că “sigur” poliția a măsurat câți metri sunt de la mașina sa până la colțul intersecției înainte să-i dea amenda.

1 COMENTARIU

  1. Conform legilor ÎN VIGOARE în România, este interzisă oprirea și implicit staționarea în următoarele situații:
    – PE TROTUAR!!!!
    – la mai puțin de 25 de metri de colțul intersecției;
    – pe străzile cu o lățime mai mică de 6 metri!

    Necunoașterea legii nu-l absolvă de vinovăție, dar mă întreb cum de are permis de conducere, deoarece codul rutier are aceste prevederi de foartă multă vreme! Chiar și codul rutier german interzice aceste fapte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.