Rușinea Magyar Lorand lovește din nou, incitând la separatism etnic. Vedeți ce replici i-au dat etnicii maghiari la astfel de incitări!

Ce face un politruc UDMR, când realizează că nu-și mai poate prosti electoratul: acționează ”pedala” separatistă, inventează conflicte croite pe fundamente false și, la modul general, încearcă să-și manipuleze propriul electorat, în speranța că ”împușcă”, din nou, acel 5%, care asigură sinecuri prin diverse foruri reprezentative, pentru el și politicienii improvizați din propriul partid.

Exact așa a procedat și deputatul Magyar Lorand, de curând: neavând ce proiecte să propună propriilor săi votanți, neputând să arate câți bani europeni a accesat colegul său de partid, Kereskenyi, la Satu Mare (n.r. vă spunem noi – de 100 de ori mai puține fonduri europene, decât Oradea, de exemplu) și neputând să spună cum a adus șeful CJ, Pataki, prosperitate în județ (n.r. a tăia bani de la Sănătate nu e tocmai dovadă de prosperitate, însă Pataki așa a procedat), dl. Lorand incită la dezbinare etnică.

Iată ce mesaj ”politic” promovează pe Facebook deputatul UDMR Magyar Lorand pentru propriul electorat:

Cei care sunt împotriva noastră vor să nu avem reprezentativitate, să nu fie important interesul național, să luăm jos steagul și să închidem școlile maghiare. În 26 mai, se va decide dacă va învinge unitatea maghiară, sau naționalismul românilor”.

Dintre ”inamicii naționaliști” invocați de dl. Lorand, ne-a fost imposibil să găsim vreunul care să susțină că dorește ca etnicii maghiari să nu mai aibă reprezentativitate, sau că se dorește închiderea școlilor maghiare… Cu atât mai puțin am putut identifica astfel de ”inamici” de-ai lui Lorand printre candidații la europarlamentare…

Nu este singura dovadă a faptului că etnicii maghiari se simt tot mai puțin reprezentați de politicienii, pe care UDMR îi ”aruncă” pe liste, în bătaie de joc… Etnicii maghiari votează lista partidului cu inima deschisă, iar apoi se trezesc făcuți de rușine de indivizi cu comportament inadecvat pentru un politician de democrație europeană, precum Magyar Lorand…

Neîntâmplător, etnicii maghiari au sancționat dur o astfel de ieșire în decor, a unui reprezentant ales democratic de aceștia.

Redăm, mai jos, câteva replici acide la adresa mesajului ce îndeamnă la dezbinare, pe rațiuni etnice, al lui Magyar Lorand:

Este exagerat mesajul”

Mult succes fără mine!”

Dacă UDMR-ul s-ar comporta cum ne-am aștepta, nu ar fi nevoie de mesaje care să incite…”

Bla, bla, bla”

Dacă cineva e împotriva voastră, vă puteți mulțumi doar vouă. Eu sunt împotriva voastră. Vot nul!”

Minoritatea maghiară are posibili reprezentanți politici foarte valoroși; cei care sunt în față acum, pe baza filtrului aplicat de actuala conducere a UDMR, sunt inadecvați – eventual se potrivesc doar filosofiei politice de tip Fidesz, un partid suspendat din familia sa politică europeană, tocmai din cauza unor manifestări intolerante, de tip Magyar Lorand.

Nu de puține ori, am prezentat opinii și demersuri mature, valoroase, ale unor reprezentanți ai minorității maghiare. Un astfel de exemplu de persoană publică extrem de performantă, cu experiență la nivel de instituții europene, cu opinii raționale, adecvate unei țări europene, este dl. Csaba Asztalos, Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Îi îndemnăm pe etnicii maghiari rezonabili, pro-europeni- și știm că sunt mulți – care prețuiesc valorile occidentale, să revadă intervenția publică a președintelui CNCD, care combate, cu argumente, astfel de demersuri politruce, ce aduc aminte de manipulările de tip pesedist, precum cea a lui Magyar Lorand…

E o diferență între a fi util minorității maghiare, în mod inteligent, precum Csaba Asztalos și a încerca să manipulezi etnicii maghiari, prin mesaje care incită, mesaje retrograde, care nu mai cadrează cu contextul actual european!

Este adevărat că politicienii, care lansează astfel de mesaje, sunt aceiași care au votat ”DA” pentru corupție și realizează că electoratul lor are alte opțiuni, ce nu coincid cu cele ale persoanelor cu probleme penale, care controlează PSD!

Recommended For You

About the Author: Ovidiu