Adrian Cozma: Gabriel Leș e ignorant în probleme de politică externă

0

Liberalul Adrian Cozma a dat o replică acidă afirmațiilor ironice ale ministrului Leș, în legătură cu importanța summit-ului Consiliului European de la Sibiu.

Cozma a susținut că ”Ministrul Gabriel Leș nu înțelege misiunea și rolul președintelui țării.”

Ministrul a încercat să dea un sens de campanie electorală întâlnirii informale a Consiliului European din 9 mai, de la Sibiu: ”din perspectivă electorală și de imagine dl președinte și-a atins obiectivele. În schimb, România NU!”, a declarat Leș.

Adrian Cozma: Gabriel Leș e ignorant în probleme de politică externă 1

În replică, liberalul Adrian Cozma, a susținut că ”declarațiile ministrului Gabriel Leș, referitor la atingerea obiectivelor legate de politica externă a României, arată necunoașterea problematicii”.

Cozma a lansat, cu această ocazie, și un atac la adresa Guvernului din care face parte și sătmăreanul Leș, acuzându-l că ” n-a reușit să facă niciun pas înainte în direcția intrării în spațiul Schengen sau vizele pentru SUA. Mai mult, imaginea catastrofală a guvernului în afara țării a diminuat din șansele României în aceste direcții. Dacă România ar fi avut miniștri competenți la externe și apărare în această perioadă lucrurile ar fi stat cu totul altfel”.

Opinia liberalului este că Președintele României beneficiază de încrederea liderilor din UE și SUA, iar, din acest punct de vedere, România a făcut pași importanți pentru consolidarea statutului de membru cu drepturi depline în UE și NATO”.

În încheierea replicii postate pe contul personal de Facebook, Adrian Cozma a dat de înțeles că oameni, ca Leș, duc în derizoriu misiunea și rolul unui om de stat, concluzionând că ”România are nevoie de un nou proiect și de oameni cu pricepere politică, buni români care sunt dedicați binelui comun, binelui țării.

Atitudinea lui Leș nu este singulară: realizând că liderii europeni resping PSD, un partid devenit nefrecventabil în Europa, pesediștii lui Dragnea au încercat să demonetizeze summit-ul și să-l acopere cu zgomotul unor mitinguri și al unor declarații – precum cea a lui Leș, de mai sus – în care s-au promovat sloganuri populiste, chiar anti-UE, pe alocuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.