Un actor american, câștigător al unui premiu Oscar, vine în România, la TIFF 2019!

0
Foto: Marius Maris, Tiff 2018

Actorul american Nicolas Cage vine in Romania, la cea de-a 18-a editie a Festivalului International de Film Transilvania. El va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusa Cinematografiei Mondiale. Nicolas Cage se va afla la Cluj in perioada 31 mai – 2 iunie.

“Castigator al unui premiu Oscar si deținător a numeroase alte trofee obținute la festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul și producatorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Vedeta americană se va afla la Cluj, între 31 mai și 2 iunie, prezența acesteia fiind posibilă prin sprijinului Cemacon.

Starul, cu o personalitate atipică în peisajul hollywoodian, Nicolas Cage a creat roluri memorabile în cinema, trecând cu dezinvoltură de la blockbuster la filme de autor, fiind unul dintre cei mai bine cotați actori din toate timpurile. (…)

Un actor american, câștigător al unui premiu Oscar, vine în România, la TIFF 2019! 1

Nicolas Cage este cunoscut pentru modul puternic realist în care și-a construit personajele înca de la primele sale roluri importante, reușind să se transpună perfect în rolurile sale foarte diverse, de la gangsterul din The Cotton Club (r. Francis Ford Coppola, 1984) la adolescentul columbofil din Birdy (premiat în 1985 cu Marele premiu al juriului la Cannes).

Până la finalul anilor ’80 avea sa cunoasca faima internațională, interpretând numeroase roluri în comedii ultrapremiate ca: Peggy Sue Got Married (1986, r. Francis Ford Coppola), un succes de box-office, nominalizat la trei premii Oscar, Raising Arizona (1987) – comedia neagră a fraților Coen, Moonstruck (1987), distins cu trei Oscaruri si un premiu BAFTA, în care a jucat alaturi de Cher, dar și în producții precum Wild at Heart (1990, r. David Lynch), premiat cu Palme d’Or la Cannes, și Vampire’s Kiss (1998), în care actorul, în stilul său caracteristic, mânâncă un gândac viu în fața camerei. Toate aceste apariții pe marele ecran i-au consolidat succesul la Hollywood și i-au crescut cota încă din primii ani din carieră”, se arata în document.

Actorul va primi premiul în cadrul unui eveniment special ce va avea loc, pe 1 iunie, în Piața Unirii Open Air.

Apoi, publicul va putea urmări thriller-ul hi-tech “Față în față”, în care Nicolas Cage interpretează, alături de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigaș psihopat și al polițistului care se află pe urmele lui.

Duminică, pe 2 iunie, la Castelul Banffy de la Bontida, cinefilii vor urmări, de la ora 21:30, horror-ul sângeros “Mandy” (2018), unde Cage interpretează un barbat care vrea să razbune moartea iubitei lui.

“Tot în 2 iunie, este programat un masterclass, întâlnire unică între superstar și publicul festivalului, moderată de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov”, se mai arată în document, potrivit ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.