Sărbătorim ,,Ziua Europeană a Parcurilor”…care lipsesc în Satu Mare

0

Parada Florilor, care marchează Ziua Europeană a Parcurilor este sărbătorită în această sâmbătă, 18 mai, la Complexul de educație ecologică din Grădina Romei (Casa Verde), începând cu ora 09:45.

Nostim sau nu, sărbătorim și noi Ziua Europeană a Parcurilor chiar dacă parcurile în Satu Mare lipsesc. 😉

Primaria se alătură și în acest an ca partener a Agenției pentru Protecția Mediului pentru organizarea celei de-a XI-a ediții a Paradei Florilor.

Evenimentul are ca scop conștientizarea comunității sătmărene a necesității spațiilor verzi și valorificarea deșeurilor (anvelorpelor). Ținând cont de importanța colectării selective a deșeurilor și a valorificării acestora în contextul protejării mediului, în acest program, Parada Florilor se va finaliza în Centrul nou al municipiului, unde pe malul drept al Someșului, pe versantul digului dinspre Bld. Transilvania, va fi montat numele municipiului din 83 de anvelope care vor ” înflori ” cu ajutorul copiilor participanți care vor pune ghivecele cu flori aduse de acasă, anunță Primăria.

Sâmbătă, programul se va desfășura în felul următor:

• Ora 9.45 – adunarea participanților în fața Casei Verzi din Grădina Romei
• Ora 9.45-10.00 – depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon
• Ora 10.00 -alaiului format dintr-un car alegoric împodobit cu flori, urmat de majorete, toboșari, participanți, vor defila până în fața Palatului Administrativ.

Traseul paradei va fi prin Grădina Romei – Calea Traian-Bulevardul Vasile Lucaciu -Piața Romană – Bulevardul Transilvania ( în fața restaurantului Central).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.