ANI l-a albit la integritate pe ”incompatibilul” Gabor Kereskenyi. A ”uitat”să înregistreze recursul în termenul legal!

4

Agenția Națională de Integritate(ANI) l-a declarat Gabor Kereskenyi incompatibil, în anul 2015.

Actualul Primar al Sătmarului s-a adresat justiției, dosarul tocmai finalizându-se, marți, cu o hotărâre definitivă, în favoarea lui Kereskenyi.

Motivul: ANI a depus recursul tardiv…

Probabil, ANI a uitat de termen…

În cazul primarilor din Medieșu Aurit și Păulești, ANI nu a uitat să-și facă treaba, ca atare, aceștia și-au pierdut mandatele, după decizia din instanță, care confirma decizia ANI.

Pentru unii, ”mumă”, pentru alții, ”ciumă”…

Așa a funcționat ANI în cele trei spețe similare: Kereskenyi, Bontea și Iancu.

Toți cei trei primari au fost declarați incompatibili pentru încălcarea regimului incompatibilităților aleșilor locali, prevăzute de art.87, din Legea 161/2003.

Conform acestei Legi, primarii și viceprimarii nu au dreptul să aibă, în timpul mandatului, și alte funcții, sau activități remunerate, cu excepția celor didactice.

Cei trei primari au avut alte funcții și activități, altele decât cele didactice permise de lege, motiv pentru care ANI i-a declarat incompatibili.

Deși au contestat în instanță decizia ANI și au urmat aceleași proceduri ca și Kereskenyi, Bontea și Iancu au pierdut, fiind demiși din funcție, prin ordinul prefectului.

Ajungând în faza în care risca să fie demis, dacă pierde procesul, Kereskenyi, de fapt nu mai riscă nimic, începând de marți – ANI a avut ”grijă” de el și de mandatu lui: a uitat să depună recursul la Înalta Curte, în termenul prevăzut de lege.

Pe cale de consecință, recursul ANI, ce ar fi dus la demiterea lui Kereskenyi din funcția de Primar, a fost RESPINS, pe motiv de tardivitate.

Ca atare, Agenția a pierdut procesul, iar Satu Mare nu mai riscă să rămână fără primar. Ca bonus, ANI va plăti cheltuieli de judecată Primarului-”victimă”, din bani publici…

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.