După proteste…vin pedepse. Conducerea Electrolux se răzbună acum pe sindicaliști!

0

Greva Electrolux a luat sfârșit în urmă cu o săptămână, dar nu și problemele. Conducerea Electrolux Satu Mare le-a declarat război sindicaliștilor după ce s-au întors înapoi în fabrică, iar astăzi, liderii de sindicat au răbufnit. 
Vicepreședintele Sindicatului Electrolux, Radu Matica a lăsat în această seară un mesaj pe pagina sa de Facebook în care explică actuala situație din interiorul companiei și animozitățile dintre foștii greviști și cei din vârful companiei. Se pare că conducerea Electrolux Satu Mare vrea să distrugă Sindicatul, iar liderii de sindicat explică și de ce.

“Având în vedere că Conducerea societății își continuă lupta cu Sindicatul și cu liderii sindicali, după ce a pierdut războiul cu greviștii, și că în noul Regulament Intern propus, interzice orice activitate de sindicat, în incinta societății și în timpul programului de lucru, din câte vad eu în noul R. I nici panouri de afișaj nu mai avem, mă vad pus în situația să vă informez prin acest mod de ceea ce se întâmplă în fabrică.

Deși este ilegal din punctul nostru de vedere, aspect pe care l-am și transmis astăzi în scris, după consultarea cu avocații Sindicatului, vor să introducă în Regulamentul Intern un capitol nou numit Obligațiile Sindicatului prin care se interzice orice activitate sindicală în societate în afara biroului sindical și numai în afara programului de lucru, dar nu ai voie să mai ramai în societate după terminarea programului de lucru. Nu ai voie să intri în secții, ca și lider de sindicat, fără aprobarea Conducerii.

Toți conducătorii au fost înștiințați de HR Manager să fie cu ochii pe toți liderii de secție și cei din conducere și să le interzică orice activitate în afara de cea de producție.
Nu ca ar fi ceva important, dar ca să vezi până unde se poate merge, ne-au desființat și locurile de parcare, cică le trebuie spațiul care de 2 zile stă gol și nefolosit.

Ce este important este faptul că noi o sa ne apăram în această luptă pe care ei o continuă și sperăm că sunteți lângă noi .
Nu lăsați să distrugă Sindicatul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.