Emil Boc, piatra de temelie a oficializării unirii politice a PNL și PMP? Traian Băsescu ar zice ”DA”, mai ales la Cluj!

0

Într-o conferință de presă susținută la Cluj, ex – Președintele Traian Băsescu a anunțat că partidul său este dispus să-l susțină, în alianță cu PNL, pe Emil Boc, pentru un nou mandat de primar.

Acest scenariu ar avea șanse de reușită de 100%, în special dacă, până la alegerile locale din 2020, nu se va schimba legea și alegerile ar fi, din nou, într-un singur tur:


Sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleşi într-un singur tur. Argument: să faci alianţe din primul tur cu cel mai bine plasat. Este ca şi cum ar fi alegeri în două tururi. (…) Partidele de Opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi şi pe acela să îl susţină; numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării. Deci, nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puţin pentru PNL şi PMP”, a precizat Traian Băsescu, conform Agerpress.

Afirmația lui Băsescu nu poate fi scoasă din contextul în care, în ultimul timp, fostul PD-ist devenit Președinte al României pentru două mandate, i-a curtat intens, prin declarații publice, de o nostalgie nedisimulată, pe ex-pedeliștii înregimentați în PNL.

E bine cunoscut faptul că fostul Președinte este un experimentat și foarte cerebral politician, care nu face afirmații întâmplătoare. Rămâne de văzut dacă Băsescu își dorește să se alăture foștilor PDL-iști în PNL, sau mizează pe constituirea unei noi formațiuni de dreapta, conservatoare, prin excelență, în care și i-ar dori și pe foștii PDL-iști…

Cert este că – dacă e să analizăm și cealaltă afirmație de la Cluj a lui Traian Băsescu – pare să fie o problemă această încercare a sa de a-i curta pe foștii pedeliști:

“E prima dată când vin în Cluj şi nu îl deranjez pe dl. Boc, exact pentru a nu crea suspiciuni faţă de el”, a spus Traian Băsescu, în cadrul conferinței de presă de la Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.