Oprișan mimează democrația în PSD și-l contrazice pe liderul maxim, în chestiunea Cimitirului din Valea Uzului: ”Gestul unor extremişti de a pune pungi de gunoi pe crucile eroilor români nu poate să rămână nepedepsit!”

0

PSD a realizat că, în chestiunea profanării crucilor eroilor romani din Cimitirul Internațional Valea Uzului, e nevoie de un pic de propagandă, altfel e greu să se mai prezinte drept patrioți și creștini propriului electorat.

A fost nevoie de o strategie, iar strategii lui Dragnea au găsit-o: după ce Dragnea și ai lui au ajutat UDMR-ul să blocheze inaugurarea monumentului creștin comemorativ din Valea Uzului, au scos public un baron local să mintă ceva despre cum vor ei ca vinovații de profanare să plătească.

Presa de duminică a consemnat un comunicat al baronului de Vrancea Marian Oprișan, în care spune domnia-sa cum îi tresaltă cămașa de durere când se gândește la eroii români.

Ridicolul este incredibil. Așijderea, ipocrizia acestei formațiuni politice…

Mentorul unui guvern de ”patrioți ortodocși”, îndeamnă la cumpătare, când simbolurile creștine românești sunt pângărite. Dragnea, Liviu Dragnea, infractor condamnat pentru corupție

În momentul izbucnirii scandalului cu profanarea mormintelor din Cimitirul Internațional ale eroilor români, Liviu Dragnea a îndemnat la cumpătare, mai ales că aliatul său ”discret”, Kelemen Hunor, ceruse public Guvernului Dăncilă să ”oprească denigrarea memoriei soldaților maghiari”, adica sa faca ceva, astfel incat monumentul ridicat in cinstea eroilor romani sa nu fie inaugurat in valea Uzului.

Dragnea i-a tinut isonul:

Să nu sărim aşa. Trebuie foarte multă cumpătare, înţelepciune şi toată lumea aşezată la masă să vadă care este, de fapt, hotarul, pentru că acolo este o dispută între două localităţi, una din Harghita şi una din Bacău, Dărmăneşti şi Sânmartin, dacă nu greşesc, care-şi dispută un teren. Unii spun că pe un cimitir existent au venit şi au pus peste nişte morminte existente nişte cruci şi spun că e profanare de morminte, alţii spun că nu, că e terenul lor. Astea sunt chestiuni cu o simbolistică foarte mare şi aici trebuie foarte multă cumpătare, înţelepciune şi toată lumea aşezată la masă să vadă care este de fapt hotarul”, a replicat șeful PSD.

Guvernul de ”patrioți”și ”creștini” Dăncilă l-a ”servit” pe Hunor Kelemen, iar Ministerul Culturii nu a dat un aviz necesar pentru monumentul comemorativ din Cimitirul Internațional din valea Uzului: este vorba de o cruce ortodoxă, în amintirea eroilor români, căzuți la datorie în cele două războaie mondiale!

Comemorarea eroilor a fost amânată, ca urmare a aranjamentelor PSD-UDMR.

Am prezentat toate detaliile aici…Însă lucrurile nu arătau bine pentru PSD, dacă rămâneau așa.

Ca atare, o manipulare a fost necesară…Iar aceasta poarta numele Oprisan.

E campanie. Pentru a ”drege busuiocul”, ”patrioții” din PSD au scos public un baron local, anchetat de DNA pana de curand, să zică ceva… orice, numai să acopere aranjamentul Dragnea – Kelemen pe seama eroilor români pângăriți de extremiști. Oprișan, Marian Oprișan, baron de Vrancea

Pesediștii chiar cred că pot să-și prostească electoratul, dar nu oricum, ci cu eficiență de 100%. Numai la UDMR mai există o astfel de lipsă de respect față de propriul electorat…

Mai sus, am arătat cum au lucrat Dragnea și Kelemen Hunor, pentru a mușamaliza profanarea oribila a mormintelor unor eroi români de către elemente extremiste afiliate UDMR.

Realizând potențialul negativ electoral, ”patriotul bun creștin” Liviu Dragnea a scos un baron local să spună că ”stați, ne-am gândit și nu-i OK ce-au făcu extremiștii”. Este vorba de Marian Oprisan.

Oprisan a ieșit cu un comunicat de presă, în care face ”nefăcute” pentru PSD: îl contrazice pe liderul maxim al PSD și cere anchetă Ministerului de Interne condus de pupila lui Dragnea, Carmen Dan.

Punem mai jos alăturările de cuvinte din comunicatul lui Oprișan.

Este fără precedent ridicolul actualei majorități parlamentare.

Scopul este transparent: simpla propaganda electorala si incercare de mascare a unei noi oribile negocieri PSD-UDMR, de data aceasta pe seama eroilor romani ce- si dorm somnul de veci in Valea Uzului… riscand oricand sa fie profanari de extremisti ce beneficiaza de protectia PSD-UDMR!


Comunicatul baronului de Vrancea:


Pentru mine, ca om al Vrancei, ţinutul unde s-au dat cele mai cumplite bătălii de pe teritoriul României în Primul Război Mondial, ceea ce s-a întâmplat la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului este de neconceput şi de neacceptat! Românii, maghiarii, austriecii sau cetăţenii germani care au fost înhumaţi în acest cimitir trebuie să beneficieze de respect! Astăzi, Uniunea Europeană este un spaţiu al democraţiei şi al toleranţei datorită jertfei acestor eroi, iar gestul unor extremişti de a pune pungi de gunoi pe crucile eroilor români nu poate să rămână nepedepsit căci un astfel de precedent poate duce la agravarea conflictului în zonă“.

Cer prim-ministrului Viorica Dăncilă, o persoană care şi-a manifestat de nenumărate ori respectul faţă de eroi, să ordone Ministerului Afacerilor Interne demararea unei anchete, identificarea şi pedepsirea, conform prevederilor legale, a celor care şi-au imaginat că pot profana mormintele eroilor noştri! Îi amintesc doamnei prim-ministru că noi, în Vrancea, pe data de 6 august 2017 am plantat primul stejar din ceea ce avea să devină “Parcul Memoriei Naţionale – Ro-Mândria”, locul în care 330.000 stejari au fost plantaţi în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial – un gest firesc de umilă recunoştinţă faţă de jertfele eroilor. Cerem ca memoria eroilor să fie recunoscută peste tot în România”, se susține în comunicatul de presă dat de arian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.