Sondaj la nivel european: PPE, grupul politic european din care face parte PNL, va obține cele mai multe mandate în noul Parlament European

1

Conform ultimului sondaj la nivel european, Partidul Popularilor Europeni va avea cele mai multe mandate în Parlamentul European – 168 – fiind îndeaproape urmat de Socialiștii Europeni(151 de mandate).

Coaliția ALDE – En Marche (n.r.partidul lui Macron) se află pe locul III, în sondajul prezentat de publicația bruxelleză Politico.

Sondajul confirmă și șansele tot mai reduse ale partidelor eurosceptice de a obține mandate în noul legislativ european: Alianța Popoarelor și Națiunilor, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, este creditată că va obține doar 70 de mandate.

Rezultatele proaste ale populistilor încep să nu mai surprindă, în condițiile în care legăturile liderilor partidelor eurosceptice cu Kremlinul devin tot mai evidente…

Deunăzi, vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertății și aliatul apropiat al lui Salvini a fost filmat când cerea mită, în Ibiza, de la nepoata unui oligarh rus apropiat de Putin.

Strache a demisionat, iar scandalul afectează și performanțele aliaților săi populisti.

 

Ce susține sondajul în legătură cu alegerile din România și Ungaria

În România, PSD este creditat ca și câștigător al alegerilor europarlamentare, cu un număr mai redus de mandate decât în 2014, totuși – doar 9 pentru legislativul de la Bruxelless 2019-2024, spre deosebire de 16, cât obținuseră social-democrații în 2014.

Liberalii sunt creditați cu a doua șansă – 8 mandate – în timp ce UDMR și PMP, se anticipează că nu vor face pragul de 5%.

Pe locul III, va fi Alianța USR-PLUS, care se anticipează că va obține 7 mandate.

În ceea ce privește Ungaria, Fidesz-ul lui Orban va câștiga autoritar alegerile europarlamentare, în alianță cu KDNP, cu un procent de aproximativ 55%…

Deși figurează sub ”umbrela” PPE, se anticipează că partidul lui Orban Viktor se va alătura euroscepticilor populisti și extremiștilor din Parlamentul European, de tipul Salvini și LePen.

În momentul de față, acest partid e suspendat din PPE, pentru încălcări repetate ale principiilor și valorilor PPE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.