Modele de naivitate. Nu cădeți în plasa așa zișilor “vânători de talente” în modeling: Sute de sătmăreni au fost lăsați fără bani!

0

Părinţii a zeci de copii și tineri băieți și fete care aspirau la o carieră de modeling, au fost și sunt înşelaţi de agenţii de casting fantomă care, din în când în când, poposesc în oraș. Stau la pândă în de obicei în centrul orașului. Pe Corso sau pe strada Corneliu Coposu, acolo unde aveau deschisă ,,agenție de modele”.
Multora li s-a întâmplat să fie abordați cu tupeu pe stradă, să fie vrăjiți cu complimente și multă insistență din partea unor tipi pe care nu i-a mai văzut prin oraș. Ei bine, ei nu sunt ,,vânători de talente”, ci sunt niște vânzători de iluzii.

După ce te conving că poți deveni model aproape internațional, aproape că te iau de mână și te conduc spre agenția lor de casting, unde, de regulă o fată destul de amabilă va sta de vorbă cu tine și îți va explica în detaliu cum se vor desfășura sesiunile de poze sau ,,shotingurile” cum le place lor să spună. Fata vorbește repede, pare foarte serioasă și în același timp convingătoare.
După ce îți spune că poți apărea în diverse cataloage Avon sau imaginea unor branduri de vopsea de păr sau îmbrăcăminte, că poți prezenta pentru Botezatu pe podiumurile din toată țară, iar dacă ești ambițios, chiar și pentru brand-uri din afară, îți spun că se percepe și taxă de înscriere. De regulă taxa de înscriere nu este foarte mare…pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Când îi văd pe unii mai nehotărâți, insistă cu texte de genul ,,e o șansă unică” și este o șansă unică…de a rămâne fără bani. Dacă alți clienți sunt neîncrezători și pun diverse întrebări cu privire la cât de real este totul, ,,reprezentații” falsei agenții încearcă să-i convingă prin semnarea unui contract și prin faptul că ei oferă chitanță în urma sumei pe care clientul o achită, iar asta, de multe ori, este ceea ce pe oameni îi convinge să accepte.

Ce trebuie să știți? Totul nu este decât o înșelătorie pusă la cale minuțios de niște oameni certați cu munca și fără conștiință. Profită de naivitatea unor părinți cărora le promit că copilul lor va fi cea mai tare vedetă și de fete care visează să apară la televizor sau pe podiumuri de modă și să câștige bani din asta.
Adevărul este că mulți se aleg nu doar fără banii pe taxa de înscriere pe care o achită, ci sunt nevoiți să pompeze din ce în ce mai mulți bani pentru a li se oferi un shooting, o reclamă, o apariție și tot așa. Mai rău este că această carieră de model este ceva ce nu se va întâmpla niciodată, cel puțin nu cu ajutorul lor.

Acești escroci încearcă să scoată cât mai mulți bani de pe fiecare persoană pentru a se face nevăzuți. De cele mai multe ori nici măcar nu mai răspund la telefon, iar oamenii rămân chiar și fără sute de lei în buzunar.

Agenția nu există, iar biroul în care persoanele care acceptă sunt duse, nu este decât un birou închiriat pe o perioadă stabilită de ei și în care vor acționa, iar apoi se vor face nevăzuți.
În Satu Mare au existat numeroase astfel de agenții care îți promiteau luna de pe cer, iar apoi se făceau nevăzute, fără banii sătmărenilor.

În urmă cu câteva zile, o sătmăreancă a fost cea care a deschis subiectul escrocilor vânzători de iluzii și care păcălesc oamenii prin centru, după ce a fost abordată de unul dintre ei.

Înainte de a lua orice decizie, aceasta a întrebat mai multe persoane pe rețelele de socializare, iar toți internauții au fost de acord că totul nu este decât o înșelătoria din partea unor persoane care vin în oraș pentru câteva zile, iar apoi pleacă cu banii pe care i-au încasat. Cu această ocazie, mulți sătmăreni au povestit experiența neplăcută cu astfel de infractori care i-au lăsat fără sute de lei. Mai grave este că unii dintre ei au fost păgubiți chiar și câteva sute de euro.

Mărturiile celor care-i cunosc și au fost abordați:
Modele de naivitate. Nu cădeți în plasa așa zișilor "vânători de talente" în modeling: Sute de sătmăreni au fost lăsați fără bani! 1
Modele de naivitate. Nu cădeți în plasa așa zișilor "vânători de talente" în modeling: Sute de sătmăreni au fost lăsați fără bani! 2Modele de naivitate. Nu cădeți în plasa așa zișilor "vânători de talente" în modeling: Sute de sătmăreni au fost lăsați fără bani! 3

Iar acestea sunt doar câteva dintre zecile de mesaje pe care sătmărenii le-au postat pe o rețea de socializare, însă aceștia acționează de mai mulți ani în Satu Mare, iar de câteva ori pe an vin în căutare de noi victime. Din păcate, nimeni nu a depus plângere până acum, iar poliția nu a sesizat până acum escrocii care, culmea, acționează chiar în centrul Sătmarului sau în zone extrem de circulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.