A venit confirmarea: UDMR se alipește extremiștilor de la FIDESZ în Parlamentul European. Un vot pentru UDMR devine, astfel, un vot anti-UE!

2
Începe să se lămurească de ce UDMR a deraiat definitiv, din punctul de vedere al comportamentului politic : senatorul Laszlo Attila a confirmat, pentru DC News, faptul că UDMR va constitui alături de FIDESZ-ul lui Orban Viktor un grup la nivelul Parlamentului European, după alegerile din 26 mai.

“Intenţia noastră este de a crea un grup al parlamentarilor maghiari din diferite ţări – şi aici mă refer la UDMR din România, Fidesz din Ungaria, precum şi la colegii noştri din Slovacia. De asemenea, Fidesz a asigurat două locuri pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare, unul pentru colegii din Ucraina şi alt loc pentru colegii din Serbia, state nemembre ale Uniunii Europene, pentru ca reprezentarea comunităţii maghiare să fie cât mai largă”, a explicat Laszlo Attila pentru DCNews.

 

Partidul Premierului Ungariei a fost suspendat din Grupul politic al Popularilor Europeni(PPE), pentru repetate încălcări ale principiilor și valorilor acestuia. Întocmai ca anumiți lideri ai UDMR, și Orban Viktor a dat o direcție intolerantă, anti-UE, chiar anti-democratică politicilor promovate de FIDESZ.

 

Reamintim că, în mod similar, în România, și UDMR a luat decizii discutabile la nivel parlamentar, cea mai scandaloasă fiind chiar susținerea PSD în promovarea unor modificări ale Codurilor Penale, care au sabotat lupta anticorupție din țara noastră.

Un alt aspect interesant este faptul că UDMR are, întocmai ca FIDESZ, o direcție intolerantă, discriminatorie: unul dintre liderii acesteia, primarul Sătmarului, Kereskenyi Gabor, a fost sancționat de CNCD, pe motiv de discriminare.

Nu mai este urmă de îndoială – FIDESZ și UDMR vor părăsi familia politică respectabilă a PPE, alăturându-se grupărilor extremist-naționalist-populiste, de tipul celor conduse în PE de Matteo Salvini și Marine LePen, astfel confirmând opțiunea pentru o direcție politică anti-europeană.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.