De Evul Mediu! Localitate importantă din Satu Mare, fără apă potabilă…în 2019

0

În Vetiș, ca-n Evul Mediu, fără apă potabilă…

Surprinzător sau nu, comuna Vetiș, una dintre cele mai mari comune din județul Satu Mare, nu are apă potabilă. La fel și localitățile Decebal și Oar. Nu vorbim despre o situație de moment, în aceste localități locuitorii nu sunt racordați la rețeaua de apă potabilă, în zilele lui 2019.

Din informațiile pe care locuitorii zonei le-au oferit pentru sătmăreanaul.ro, se pare că aceștia au cerut în repetate rânduri primarului Ilyes Iuliu, să ia măsuri în această privință și să facă racordarea gospodăriilor din localități, posibilă. Fără succes însă. Ani la rând s-au plâns localnicii din lipsa apei potabile, dar primarul a motivat mereu lipsa fondurile.

Astăzi, primăria Vetiș a anunțat începerea lucrărilor în aceste zone pentru racordarea la apă potabilă, după ce lucrările au fost abandonate înainte de a fi începute, în 2012.
Se pare că după ani și ani, astăzi, s-au început, în această zonă, lucrările de racordare, iar peste două săptămâni, după alimentarea cu energie electrică a stațiilor de pompare, racordarea va fi posibilă.

,,Astăzi, 20 mai a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a celei mai importante, dificile și costisitoare investiție a ultimilor ani : ”Canalizare menajeră în localitățile Vetiș și Oar, județul Satu Mare”. Lucrarea a fost începută în anul 2012, cu finanțare de la Fondul de Mediu, a fost sistată o perioadă de timp în anul 2014, a fost reproiectată partea de sisteme de pompare – stații de pompare în anul 2017, iar în anul 2018 a fost reziliat contractul de execuție cu executantul inițial și relicitate lucrările rest de executat. Întreaga lucrare se închide la valoarea totală de 6,6 milioane lei și cuprinde rețeaua de canalizare în lungime totală de 8.750 m cu 4 stații de pompare în localitatea Oar, rețeaua de canalizare în lungime totală de 12.622 m și 4 stații de pompare în localitatea Vetiș și sistemul de canalizare sub presiune care face la Stația de pompare Sud – Stația de epurare a municipiului Satu Mare.
Lucrările realizate în cursul trim. I a.c. au constat în finalizarea rețelei de canalizare prin pozarea unui tronson de 300 ml pe strada Principală din Vetiș, realizarea a 6 subtraversări a drumului comunal și  pozarea și montarea celor 8 stații de pompare. Valoarea totală a lucrărilor realizate în acest an este de 1.205 mii lei.

Racordările se vor putea face peste cca. 2 săptămâni, după alimentarea cu energie electrică a stațiilor de pompare. Până atunci, racordarea gospodăriilor este strict interzisă!”, informează Primăria Vetiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.