Hidrologii au emis COD PORTOCALIU de inundații în Satu Mare!

0

Meteorologii nu aduc vești îmbucurătoare referitoare la starea vremii, ci din contră. Hidrologii anunță cod portocaliu de inundații pentru mai multe județe din țară, iar Satu Mare se numără printre ele. Avertizarea hidrologilor este valabilă până în această seară la ora 16:00. 

Hidrologii au emis, luni, un cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din șase județe și unul galben pentru alte 22 de județe. Atenționarea este valabilă până marți seara.

Codul portocaliu a intrat în vigoare de ieri, de la ora 18.00 și este valabil până azi, marți, la ora 16.00 pe râuri din judeţul Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, și Mureş. Codul galben este valabil până marți la ora 24.00 și vizează râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Covasna, Argeş, Vâlcea, Neamţ, Bacău și Suceava.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, respectiv de inundație.

Administrația Națională de Meteorologie a emis de ieri noi atenționări cod galben de vijelii și ploi torențiale, pentru aproape toate județele din țară, valabile până marți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.