Inundațiile au făcut prăprăd în mai multe localități din Satu Mare. Călinești-Oaș se află sub ape, iar apa este în creștere

0

Ploile din ultimele 24 de ore fac ravagii și lasă în urma lor pagube materiale semnificative pentru locuitorii satelor și comunelor. Încă de ieri, autoritățile locale anunțau cod roșu pentru câteva râuri din mai multe localități din județul Satu Mare, printre care și la intrarea în baraj, pe râul Tur.

În această dimineață, una dintre cele mai frumoase localități din Țara Oașului, Călinești, se află parțial sub ape. Inundațiile au distrus câteva gospodării din amontele lacului de acumulare, iar situația nu pare să se îmbunătățească, anunță primarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc.

,,Ploile căzute în ultimele 24 h au inundat câteva gospodarii din amonte lacului de acumulare Calinesti, aseară la ora 20 raportările de la serviciul SGA Calinesti Oas au raportat faza I de apărare. Deoarece apa este în crestere, peste câteva ore vom intra în faza a II a de apărare. Raul Talna și Tur sunt inundate între diguri.
Va vom tine la curent cu noi informații peste câteva ore.”, a fost mesajul primarului

Inundațiile au făcut prăprăd în mai multe localități din Satu Mare. Călinești-Oaș se află sub ape, iar apa este în creștere 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.