Frica de pragul electoral ”reeducă” UDMR-ul: ajunsă la 3,8% în sondaje, formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor lasă din brațe PSD-ALDE

2

Reacție – șoc a UDMR: Kelemen Hunor decuplează Uniunea de la PSD-ALDE, după ce urmase actuala guvernare falimentară, până-ntr-acolo, încât a votat în Parlament, cot la cot cu pesediștii, pentru blocarea luptei anticorupție.

O astfel de atitudine nu putea să nu aibă repercursiuni, lucru pe care SATMAREANUL.RO l-a anticipat, de altfel.

Ca atare, UDMR e în cădere liberă în sondaje…

Motivul invocat de UDMR pentru decuplarea de la coaliția de guvernare – profanarea mormintelor din Cimitirul Internațional din Valea Uzului – e doar un fals pretext.

Demersul ipocrit al liderilor UDMR nu este unul surprinzător, dat fiind cinismul teribil probat de Kelemen și ai săi.

UDMR a dat un comunicat în care susține următoarele:

“Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect”.

Frica de pragul electoral ”reeducă” UDMR-ul: ajunsă la 3,8% în sondaje, formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor lasă din brațe PSD-ALDE 1

Despre ce este vorba? Cităm din comunicatul UDMR, pentru a clarifica:

Poliţia din Bacău a efectuat percheziţii la domiciliul viceprimarului din Sânmartin şi la Primăria Sânmartin. Viceprimarul Laszlo Antal a fost dus pentru audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, în condiţiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea şi profanarea mormintelor soldaţilor maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică”…

Aceleași lucruri, care probează că UDMR a eșuat irecuperabil, sub conducerea lui Hunor Kelemen: formațiunea ce reprezintă minoritatea maghiară din România a ajuns să se identifice cu susținerea corupției în Parlament, cu promovarea unor discursuri intolerant-separatiste pe linie etnică și cu acțiuni politice discriminatorii.

Cum era firesc, a ajuns în brațele extremiștilor cu alură populistă, adică FIDESZ, lucru care nu tocmai mulțumește electoratul UDMR…iar acest lucru este consemnat și de ultimele sondaje electorale.

Frica de pragul electoral ”reeducă” UDMR-ul: ajunsă la 3,8% în sondaje, formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor lasă din brațe PSD-ALDE 2

În această cheie ar trebui citit acest demers al politrucilor de la vârful UDMR…

Începând de astăzi, UDMR nu va susţine nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă şi solicităm în continuare autorităţilor să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor“, a precizat Hunor Kelemen pe contul său de Facebook, conform AGERPRESS.

Frica de pragul electoral ”reeducă” UDMR-ul: ajunsă la 3,8% în sondaje, formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor lasă din brațe PSD-ALDE 3

Traian Băsescu a fost unul dintre politicienii, care au reacționat la acest ultim truc al UDMR, postând pe Facebook următoarele:

Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică.
Compromisă de cârdăşia cu Budapesta şi dezavuată de cetăţenii români de etnie maghiară, gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European.
Cu disperare, liderii UDMR, desprinşi de realităţile minorităţii pe care pretind ca o reprezintă, s-au agăţat de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcţii şi contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinaţională pe care au dus-o.
În realitate, Kelemen Hunor şi gaşca lui au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE în încercarea de a-i păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu, încercând astfel şă-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare. Eu sper că nu vor reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe oneştii cetăţeni români de etnie maghiară
”, susține fostul Președinte.

Înclinăm spre aceeași opinie, precum cea a fostului Președinte…

UDMR încearcă să păcălească etnicii maghiari, pentru a le obține voturile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.