Coșmarul nu se mai termină! Case, gospodării și drumuri inundate în județ

0

Coșmarul inundațiilor nu se mai termină. O nouă zi, noi case și gospodării inundate în localitățile din județ. De data aceasta este vorba despre localitatea Rătești, acolo unde ai mult case, curți și un drum județean sunt inundate.

În urma ploilor abundente, zona localității Rătești, 12 curți au fost inundate și apa a intrat în 5 locuințe, iar Drumul European 81 a fost parțial inundat și el.

Două echipaje de pompieri au ajutat la evacuarea apei, alături de militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și voluntari din cadrul SVSU Beltiug cu patru motopompe.

Din fericire, situația este sub control și nu a fost nevoie de măsuri de evacuare a populației sau a animalelor.

Recomandările pompierilor, pentru evitarea unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor, oamenii să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze mașinile în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

,,Îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.”, anunță ISU Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.