Șeful ALDE Europa: ”Partidul lui Tăriceanu va fi exclus din grupul nostru politic, deoarece susține corupția în România, alături de PSD și Dragnea!”

0

Prezent vineri în România, șeful ALDE Europa, Guy Verhofstadt, a anunțat că va exclude partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu din grupul politic european, pe care îl conduce.

Verhofstadt susține că, sub influența lui Dragnea și de dragul puterii, ALDE acționează împotriva principiilor liberale și europene.

Grupul nostru politic a hotărât să oprim colaborarea (n.r. cu partidul lui Tăriceanu). Motivul e simplu: ca parte a coaliției de guvernare, ALDE România aprobă legi care slăbesc lupta împotriva corupției, care pun în pericol statul de drept și care servesc interesele câtorva politicieni, nu pe cele  ale cetățenilor. Am încercat, pot să vă spun, în discuții directe cu conducerea ALDE România… Cu Călin Popescu-Tăriceanu, evident, și cu apropiații săi. Am încercat să schimbăm lucrurile, să spunem «Știți ce? Nu puteți slăbi lupta anticorupție sau îmblânzi pedepsele pentru corupție pentru că sunteți în coaliție cu domnul Dragnea. Nu așa se procedează în Uniunea Europeană». Temerea mea – și am spus-o direct conducerii ALDE România – e că, urmându-și orbește partenerul de coaliție, distrug de fapt valorile și principiile liberale în România”, a declarat Guy Verhofstadt colegilor de la Europa FM.

După UDMR, care a scăzut puternic în sondaje, de când susține demersurile intolerante ale FIDESZ-ului lui Orban Viktor și măsurile anti-Justiție ale PSD, ALDE este următoarea victimă a colaborării cu PSD, în coaliția toxică de la guvernare.

Dacă FIDESZ și UDMR se vor alia cu populiștii extremiști din PE, deoarece se anticipează că vor părăsi Partidul Popularilor Europeni, ALDE va migra, fie spre Socialiști, fie spre populiștii lui Salvini și LePen. În ambele variante, ALDE nu mai are legătură cu valorile europene…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.