UDMR Satu Mare și obiectivele sale dovedite. Episodul III: Guvernarea prin separatism pe criterii etnice și sfidarea identității și istoriei Sătmărenilor

1

UDMR a devenit un soi de anexă a FIDESZ, formațiunea politică intolerantă a Premierului Ungariei, Orban Viktor. Ca atare, liderii acestei formațiuni sunt preocupați de o agendă, ce nu are legătură cu prioritățile unui stat-membru UE.

De când UDMR are șeful Consiliului Județean și Primăria Satu Mare, a acționat în așa fel, încât etnicii maghiari – dezgustați de politruci, ca Kereskenyi, Pataki sau Kelemen – spun conform sondajelor de opinie că vor vota PNL sau USR.

Motivul: minoritatea maghiară este conservatoare, de dreapta și susține valorile europene ale Popularilor Europeni, de unde FIDESZ este suspendat și, pe viitor, posibil exclus, deoarece este o formațiune intolerantă, care discriminează și acționează împotriva valorilor UE. Dacă etnicii maghiari au, ca opțiune, Europa, UDMR are, ca opțiuni, FIDESZ și politicile anti-UE.

Care sunt prioritățile UDMR, de când conduce Satu Mare!

1. Instigare la separatism pe criterii etnice. Primarul Sătmarului a fost amendat de Consiliul Național al Combaterii Discriminării, acuzat fiind că a discriminat un român, căruia i-a refuzat angajarea la Primărie, pe motiv că nu vorbea limba maghiară. Astfel de separări pe criterii etnice nu sunt întâmplări: UDMR are o agendă agresivă în acest sens, în ultimii 3 ani. Un alt exemplu este cel cu Școala numărul 10, pe care Kereskenyi și ai lui s-au organizat să-i schimbe numele după liderul mișcării revoluționare curuțe. Pentru asta, s-au depus incredibile eforturi de negociere politică, pe care UDMR-ul nu le-a depus, de exemplu, pentru atragerea de fonduri europene și dezvoltarea orașului. Suntem ani-lumină în spatele unor orașe din regiune cu noi, ca Oradea…

2. Discriminarea cetățenilor români și a altor minorități este o constantă a viziunii politice a UDMR în județul nostru. Noi am prezentat, deja exhaustiv, modul oribil, agresiv, în care au fost tratați romii de reprezentanți ai UDMR din Tășnad. La începutul campaniei electorale, s-a tăiat apa în cartierul de romi. Aceștia au acuzat un șantaj electoral. Răspunsul dinspre UDMR și Apaserv (un cuibușor de nebunii financiare al udemeriștilor) a fost că le-au tăiat apa, deoarece sunt ”leneși” și bronzați”.

3. Lipsă de respect față de identitatea și istoria Sătmarului. Kereskenyi a fost singurul primar din regiune, care a ignorat sărbătorirea Centenarului înființării administrației românești în Satu Mare. Kereskeny transmite, cu fiecare ocazie, pe care o are, că dorește să reprezinte doar votanții UDMR. Așa ceva este fără precedent!

4. Susținerea corupției și a alianței toxice de guvernare PSD-ALDE. Lorand Magyar a fost singurul parlamentar sătmărean, pe lângă cei din PSD, care a votat pentru masacrarea Codurilor Penale în Parlament. E vorba de aceeași atitudine de sfidare și dispreț față de prioritățile și interesele cetățenilor României!

Care nu sunt prioritățile UDMR!

În primul rând, dezvoltarea orașului – Satu Mare, cu Kereskenyi Primar, a atras de 100 de ori mai puține fonduri europene decât Oradea (vedeți mai sus ilustrata comparativă a colegilor de la Presshub).

Primarul nu are chef să participe la sărbătorile ce-i unesc identitar, pe cetățenii acestui oraș, dar are timp să se dedice redenumirii unor instituții publice, după figuri ale identității istorice maghiare – atât de mult se dedică unor prostii identitare, încât nu mai are timp de dezvoltarea orașului. Sătmărenii nu l-au votat să joace piese de teatru identitare, ci să administreze orașul în interesul cetățenilor săi

Am detaliat aici diferențele dintre Bolojan de la Oradea și Kereskenyi al nostru: fonduri europene infime atrase în Satu Mare, deci dezvoltarea nu e o prioritate…

Sănătatea Sătmărenilor nu reprezintă o prioritate pentru UDMR. Medicii din județ se plâng că Pataki le-a tăiat fondurile. În Tășnad, serviciul 112 e pe cale să devină serviciu de week-end, tot din cauza slabei finanțări.

În schimb, Pataki și Kereskenyi au bani pentru fundațiile și publicațiile de limbă maghiară, care promovează discriminarea și fac propagandă de partid…

În același timp, sloganul UDMR e ”Transilvania prosperă”…

Greu de spus dacă lucrurile au stat așa în ultimii ani…

Date fiind cele de mai sus, este foarte clar de ce…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.