Președintele Iohannis, după anunțarea exit-poll-urilor de duminică seara: PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani și jumătate de guvernare!

0

Președintele a fost primul la declarații, după anunțarea rezultatelor exit-poll-ului scrutinului electoral de duminică.

Acesta i-a felicitat pe români pentru participarea impresionantă la vot și nu a ezitat, pe de-o parte să-și exprime satisfacția pentru rezultatele prognozate de casele de sondaj, iar, pe de altă parte, a criticat PSD; despre care a apreciat că ”a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şi jumătate de guvernare. Nimic nu au făcut, nimic nu au primit”.

Declarațiile Președintelui Iohannis:

Dragi români, sunteți fantastici, vă felicit!

Aţi participat azi în număr mare al alegerile europarlamentare şi la referendum. Participarea este senzaţională. Avem în jur de 50% la europarlamentare și în jur de 40% la referendum.

Dragi români, vă mulţumesc! Aţi dat un vot clar clar, ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio! Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, independentă, pentru o bună guvernare, pentru români şi pentru România.

Vă multumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat.

Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reuşit să îi mobilizăm pe alegători.

Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toţii cozile interminabile la multe multe secţii de votare mai ales în diaspora. Le mulţumesc românilor care au avut răbdare unii foarte foarte multă răbdare să ajungă să îşi exprime votul pentru România europeană. Cu toţii am votat pentru o Românie europeană, însă nu pot să nu observ că PSD, a doua oară deja, a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şi jumătate de guvernare

Nimic nu au făcut, nimic nu au primit. Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 până azi. Asta arata cum văd românii această guvernare PSD-istă eşuată.

Este clar că acest accident al democraţiei româneşti care guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel.

Închei pe o notă optimistă: vă mulțumesc, ați votat pentru România europeană, corectă, cinstită, dreaptă, prosperă şi sigură. Vă mulțumesc!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.