Județul Satu Mare, la alt nivel. Castelul Karolyi din Carei, promovat la Târgul European al Castelelor

0

Castelul Károlyi din municipiul Carei a fost promovat la cea de a cincea ediție a Târgului European al Castelelor. Evenimentul a fost găzduit de către Castelul Corvinilor din Hunedoara și s-a desfășurat în perioada 24-25 mai. 

Pentru cea de-a cincea ediție a Tâgului European al Castelelor, au fost puse în atenția publicului 25 de obiective istorice din țară și din străinătate:
Castelul Corvinilor, ADEH – Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara, Castelul Bran, Castelul Mimi (Moldova), Castelul Mir (Belarus), Castelul Făgăraș, Castelul Feldioara, Cetatea Ineului, Cetatea medievală Mălăiești, Cetatea Râșnov, Cetatea Rupea, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Severinului, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Ministerul Culturii, Muzeul Cetatea Neamț, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva – Palatul Magna Curia, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Județean Argeș – Cetatea Poenari, Muzeul Memorial „Octavian Goga”, Muzeul Național Peleș – Castelul Peleș și Castelul Pelișor, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, Palatul Balchik (Bulgaria).

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului au fost organizate lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă.

Reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și ai Centrului Cultural al Municipiului Carei au împărțit vizitatorilor materiale promoționale despre Castelul Károlyi, despre obiectivele turistice din împrejurimi, posibilitățile de cazare din zonă, dar și despre evenimentele culturale care vor avea loc în perioada estivală la Carei, în cadrul Carei FEST.

Se pare că peste 5000 de vizitatori au ales Castelul Corvinilor ca obiectiv de vizitare în acest weekend, iar majoritatea au vizitat și standul castelului din Carei. Aceștia s-au arătat impresionați de frumusețea Castelului și a orașului, cerând informații despre locuri de cazare, trasee turistice și evenimente culturale.

Județul Satu Mare, la alt nivel. Castelul Karolyi din Carei, promovat la Târgul European al Castelelor 1

Printre vizitatorii de la standul Castelului Károlyi s-au numărat diverse personalități locale și județene, primarul municipiului Hunedoara consilieri locali, județeni, oameni de cultură și parlamentari.

Careienii au stabilit legături cu alte castele din țară și străinătate în vederea unor viitoare colaborări.
Vizitatorii s-au arătat impresionați de hainele de epocă ale careienilor, dar și de standul care a reprezentat o imagine nocturnă a castelului Károlyi.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert de muzică live susținut de formația COMPACT, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.