VIDEO. Fraudă la vot în comuna Racșa! Un bărbat a însoțit un alegător în cabina de vot, iar acesta din urmă, pe partenera sa

0

În comuna Racșa, s-au petrecut situații mai puțin obişnuite la una dintre cele două secţii de votare din localitatea. Potrivit informația tv, acolo unde membrii acestora se plimbau de la o secţie la alta pentru a da mâna cu alegătorii şi a-i conduce să-şi exprime votul.

Din imaginile surprinse de cei de la informația tv, reiese că un alegător, cu numărul 273, intră în secţia şi este întrebat de operator dacă votează şi pentru Referendum. Inițial spune că nu ştie, după care, membrul comisiei de votare îl ajută să se hotărască, spunând că alegătorul nu va vota la Referendum. Apoi, membrul secţiei de votare intră în cabina de vot cu alegătorul cu numărul 273. Și nu doar atât, după ce a introdus buletinul de vot în urnă, același alegător îşi conduce, la rândul său, partenera în cabină.

Surprinzător este faptul că toate aceste evenimente s-au întâmplat în timp ce un operator ITV filma, iar nimeni dintre cei prezenţi, nici măcar preşedintele secţiei de votare, nu a avut nicio reacţie, ba mai mult, nici nu pare să sesizeze măcar două greșeli enorme .
Potrivit acelor de la informația tv, preşedintele secţiei a refuzat să acorde orice fel de declaraţii.

În schimb, la Satu Mare, președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu a declarat că a depus o plângere penală la președintele secției de votare unde s-a petrecut incidentul.

Fraudă la vot în Racșa – județul Satu Mare

Fraudă la vot în RacșaSituaţii neobişnuite s-au întâmplat în cele două secţii de votare din localitatea Racşa, unde membrii acestora se plimbau de la o secţie la alta pentru a da mâna cu alegătorii şi a-i conduce să-şi exprime votul. Din imaginile de mai jos reiese că un alegător intră în secţia de votare numărul 273 din Racşa şi este întrebat de operator dacă votează şi pentru Referendum. La început spune că nu ştie, după care membrul comisiei de votare îl ajută să se hotărască, spunând că alegătorul nu va vota la Referendum. Apoi, membrul secţiei de votare intră în cabina de vot cu alegătorul. După ce a introdus buletinul de vot în urnă, alegătorul nostru îşi conduce la rândul său partenera în cabină. Toate acestea s-au întâmplat în timp ce operatorul ITV filma, şi nimeni dintre cei prezenţi, nici măcar preşedintele secţiei de votare, nu a avut nicio reacţie. Mai mult, preşedintele secţiei a refuzat să ne acorde orice fel de declaraţii.

Publicată de Informatia Zilei Satu Mare pe Duminică, 26 mai 2019

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.