Pregătiți-vă de ploi, vijelii și grindină în Satu Mare! S-a emis din nou COD GALBEN pentru 26 de județe

0

ANM a emis astăzi o atenționare meteo de ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.

Atenționarea este valabilă de astăzi de la ora 11.00 până sâmbătă ora 10.00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, marți și miercuri, în special în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului, conform Mediafax.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Începând de marți, ora 11.00, județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău și Olt intră sub avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Codul galben expiră miercuri la ora 2.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.