Subprefectul, Alfatter Tamas răspunde acuzațiilor. Instituția Prefectului nu este responsabilă pentru timpul de așteptare de la alegeri!

0

Astăzi, în ședința A.T.O.P din Palatul Administrativ s-a discutat despre desfășurarea alegerilor europarlamentare de pe 26 mai, fiind primul punct de pe ordinea de zi.

Cu această ocazie, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas a ținut să aducă câteva lămuriri în urma acuzelor PNL Satu Mare, dar și a altor voci, care au criticat Reprezentantul Guvernului în Teritoriu pentru modul în care s-au desfășurat alegerile europarlamentare, în special la secția de la Liceul I.C Brătianu, acolo unde, președinții secțiilor de votare au fost nevoiți să aștepte o perioadă lungă de timp pentru a preda voturile la Biroul Electoral.

,,Dorim să vă comunicăm că în concordanță cu prevederile legislative, procedura de primire, de distribuire, de verificare în cadrul Biroului Electoral Județean, aparține Biroului. Personalul Instituției Prefectului, a fost desemnat ca și personal tehnic auxiliar să ajute buna desfășurare a alegerilor de la fostul liceu CFR. Președinții erau obișnuiți cu Casa de Cultură a Sindicatelor, erau obișnuiți cu sistemul în care se puteau preda documentele aici, precum și fluxul aferent predării aferent acestor materiale. Având în vedere că am fost Zilele Orașului, nu am putut beneficia de acest spațiu. 
S-a așteptat mai mult pentru că informaticianul, operatorul din secția de votare, înainte să se închidă secția trebuia să fotografieze fiecare proces verbal care a fost semnat de către toți membrii la nivelul fiecărei secții de votare, după ce aceste documente au fost transmise prin acest sistem informatic mai departe, trebuia să introducă manual toate cifrele de pe acel proces verbal de la numărul de alegători, la numărul de alegători prezenți la voturi valabile, la voturi nule, voturi contestate, respectiv pentru fiecare partid numărul de voturi exprimate, etc. Documentul, fișierul respectiv a trebuit iarăși transmis mai departe, prin sistemul informatic. 

Președintele însoțit de operatorul de calculator, conform legii au avut obligația să se prezinte la sediul Biroului Electoral Județean. Informaticianul a avut obligația să predea tableta înapoi. Acest lucru s-a putut efectua doar în măsura în care colegii de la SPSS au verificat datele transmise și au fost corecte.”

De asemenea, vizavi de timpul de așteptare pentru președinți, subprefectul a mai declarat că la aceste alegeri a intervenit o nouă procedură: această procedură de transmitere. Aceste documente, prin intermediul prin intermediul sistemului informatic, ajung la Direcția Județeană de Statistică. Fiecare dintre aceștia are obligația să verifice dacă fiecare proces verbal a fost întocmit corect sau nu. Această verificare se realizează prin anumite căi de control. Aproape jumătate dintre acestea, au avut greșeli la întocmire. După un lung proces, acestea s-au înmânat jandarmului, ia mai departe președinților care s-au prezentat ce aceste procesele verbale.

,,Sunt aspecte de natură legală, nu putem să trecem peste ele, ci să le respectăm”, a conchis subprefectul Altfatter Tamas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.