Apreciat în toată lumea, fotograful Remus Țiplea ajunge și la TIFF cu fotografiile sale

0

Talentatul fotograf Remus Țiplea are expoziție de fotografie la Muzeul de Artă din Cluj Napoca între 31 mai și 9 iunie, în cadrul Festivalului de film TIFF 2019. Timp de 10 zile, cei care îi admiră fotografiile, pot lua parte la expoziția de fotografii care se anunță interesantă și puțin mai neobișnuită dacă e să ne luăm după nume.
Tinerii sătmăreni care locuiesc la Cluj, pot și ei să-i admire instantaneele celui care vine din același județ cu ei.

Fotograful negreștean a povestit chiar el despre ce este această expoziție de fotografii prezentată în cadrul TIFF 2019.

,,Relația cu divinitatea și măsura în care dimensiunea spiritual influențează evoluția socială este una dintre preocupările artistice intens explorate la cea de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Expoziția Dumnezeul meu include imagini imortalizate de fotograful Remus Țiplea de-a lungul a șapte ani, . inspirate de cele mai importante momente din viața a șase confesiuni religioase din zona Oaș,

Dumnezeul meu nu este un studio teologic, nu este un proiect despre șase comunități religioase diferite, este un proiect despre ceea ce leagă și unește nedezbinând, prin Dumnezeul din noi” – Remus Țiplea

Ortodocși, martori ai lui Iehova, adventiști de ziua a șaptea, penticostali, romano-catolici și protestanți, cu toții impart aceeași legătură spirituală, ia rexpoziția reușește să ilustreze lucrurile pe care le au în comun cele șase confesiuni în ritualurile specific vieții religioase,începând cu botezul, sărbătorile Pascale, sărbătorile de Crăciun, pelerinajele, nunta, sfințitul sau înmormântarea.

Născut în 1972 în Negrești Oaș, Remus Țiplea abordeză fotografia documentară și, din când în când, macro. Este autorul a două albume de fotografie: Din Oaș în Paști și Dumnezeul Meu.Fotografiile lui au fost expuse la Londra, Paris, Viena, Berlin, Lisabona, Cluj, Oradea, Baia Mare și Satu Mare, și au fostpublicate în The Guardian, La Republica, The Huffington Post , National Geographic, Vice, Dor, Scena 9 dar și în alte publicații naționale și internaționale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.