Tânăr accidentat în pădure. Serviciul Salvamont a intervenit

Competiția a fost una extrem de dură pentru un tânăr din Carei. Tânărul, participant la competiția pe biciclete ,,Tour de Tur”, ediția a XIV-a din Țara Oașului, s-a ales cu traumatism la picior, în urma unei căzături cu bicicleta cu care concura.

În urma accidentării, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare a intervenit pentru a-i oferii primul ajutor.

,,Am solicitat sprijin din partea vecinilor noștri maramureșeni care au răspuns imediat solicitării noastre și cărora le mulțumim pentru sprijin și preofesionalism, structurile salvamont fiind singurele în măsură să ne acorde sprijin în salvare montană! Pe lăngă intervențiile ușoare, am avut parte și de un caz dificil, o cădere a unui concurent, ce s-a soldat cu un traumatism al piciorului, incident produs în cel mai inaccesibil și dificil loc al competiției.
Imediat după alarmare ne-am îndreptat cu ATV-urile din dotare către zona semnalată, pe traseu recuperând și echipajul pedestru responsabil de acel sector, astfel timpul până la găsirea și acordarea primului ajutor reducându-se la cca. 7 min. La o primă analiză a cazului, ne-am dat seama că nu putem scoate victima decât la picior, prin zona inundată a deltei râului Tur.”

Victima a fost cooperantă, iar prin atitudinea sa a ajutat buna desfășurare a acțiunii de evacuare, afirmă cei de la Salvamont Satu Mare

Recommended For You

About the Author: alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *