Liberalul Adrian Cozma: Sediul PSD ar trebuie relocat. Spațiul respectiv ar trebui să găzduiască o instituție publică!

0

De curând, a izbucnit o efervescentă dispută publică în legătură cu sediile partidelor politice, pentru care se plătesc chirii mult prea mici.

Consilierul PNL Adrian Cozma vine cu o nouă abordare asupra problemei: propune relocarea sediilor acestor formațiuni politice, pentru ca, în locul lor, să se mute instituții ale statului.

Care este motivul: partidele politice au sedii ultra-centrale, care sunt în proprietatea Municipiului Satu Mare și pentru care plătesc – după cum se știe – chirii modice, în timp ce instituții ale statului, care ar fi mai practic pentru cetățeni să funcționeze în astfel de locații, închiriază în zone mai puțin centrale și plătesc chirii piperate.

Actualul sediu al PSD, proprietatea municipiului Satu Mare, ca de altfel și alte spații, pot fi utilizate ca sedii ale unor o instituții publice. În acest moment sunt instituții care funcționează în spații închiriate, pentru care se plătesc chirii mari”, susține Adrian Cozma.

Pe lângă acest aspect, mai este vorba și de farmecul arhitectural al acestor clădiri, cât și de o inteligentă valorificare a lor pentru dezvoltare comercială.

Satu Mare are aerul unui oraș european, modern, iar păstrarea și conservarea elementelor de arhitectură e foarte importantă. La fel de importantă este gestionarea clădirilor și a fațadelor din centrul orașului. Alocarea unor spații ultracentrale partidelor politice n-a fost o măsură tocmai bună, iar unele sedii de partid ocupă și blochează dezvoltarea zonelor comerciale cu mare potențial. E nevoie de o nouă abordare”, susține Cozma pe contul său oficial de Facebook.

Consilierul județean liberal propune o nouă abordare, una mai chibzuită, în ceea ce privește spațiile deținute de municipalitate:

E nevoie (…) de un management al spațiilor deținute de municipiul Satu Mare. Unele trebuie modernizate, altele închiriate, unele vândute și cumpărate altele care pot servi interesului public, în funcție de fiecare situație în parte. De asemenea e nevoie de o strategie privind valorificarea acestora și utilizarea lor cu cheltuieli eficiente realizate cu chibzuință. Banii publici sunt banii noștri. Cum facem acasă, așa trebuie să facem și la Primăria Satu Mare”, își încheie liberalul pledoaria publică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.