Povestea zilei. Să nu mai spunem că generațiile Z și Y sunt generații pierdute. Iată de ce!

1

Auzim tot mai des de la adulți că “generația tânără”, e “o generație pierdută”. Dar asta e atât de general…

Când adulții, îndeosebi batrânii, vorbesc despre ,,tânăra generație”, se referă la cei între 14 și aproximativ 30 de ani.

Astazi, pe podul Decebal din Satu Mare, patru puști de maxim 16 ani din ,,generația tânără și pierdută”, i-au dat o lecție unui adult de aproape 40.

O bătrână care se deplasa pe bicicleta pe podul Decebal, în spre centru, a fost lovită de un bărbat, de asemenea pe bicicletă, care venea din sens opus.

Fiind ambii pe bicicletă, locul îngust, iar bărbatul cu viteză nevoit să ocolească și cei 4 tineri, a lovit bicicleta bătrânei.

Desigur, bătrâna, cu doua plase, a căzut de pe bicicletă, dar lovitura a fost ușoară, puțin la piciorul stâng cu care șchiopăta puțin. Bărbatul, care a lovit-o din grabă, și-a văzut în continuare de drum ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

După impact, în următoarele 5 secunde era înapoi pe bicicletă și pedala cu spor. Nicio mână de ajutor pentru bătrână, nici măcar o scuză.

Cei patru băieți, în schimb, au făcut-o. Au strigat și după biciclistul prea grăbit, ba chiar l-au și fluierat. În zadar.

Fiecare și-a văzut de drum. Bătrâna reproșând doar că trebuia să se facă piste pentru bicicliști și spațiul destinat trecătorilor pe pod ,mai larg.

Morala: Nu întotdeauna cei ,,mai mari” sunt mai înțelepți, la fel cum nici cei ,,mai mici” nu sunt mereu copii ai unei generații pierdute. Ține de caracter, mediu și mai ales de educație.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Așa ca fapt divers, ambii bicicliști au greșit, și femeia dar și idiotul!
    Conform reglementărilor legale în vigoare, este INTERZISĂ circulația bicicletelor pe trotuar (art. 161/HG1391/2006!)! Acest lucru este foarte bine semnalizat la urcarea pe pod prin indicatorul corespunzător!
    Doar că stimabilii bicicliști se consideră de-asupra legii iar organele se fac că nu-i văd!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.