Deputat UDMR, urmărit penal în trecut de DNA, instigă la sabotarea sfințirii crucilor eroilor din Valea Uzului

0

Scandalul UDMR cu toată lumea, în chestiunea Cimitirului Internațional din Valea Uzului, este readus pe tapet de un reprezentant al UDMR – este vorba de deputatul Tanczos Barna.

Acesta îndeamnă, ”în numele comunității maghiare din Harghita și Covasna”, la protest împotriva unui obicei creștin – sfințirea unor cruci – pe motiv că sunt ale eroilor români înmormântați în Valea Uzului.

Evenimentul era programat, inițial, să aibă loc în 17 mai, dar a fost amânat de Primăria Dărmănești, ca urmare a scandalului public orchestrat de Kelemen Hunor și UDMR…

Evenimentul a fost reprogramat a se desfășura joi, 6 iunie, conform unui anunț public al Primăriei …

Însă reprezentanți ai UDMR continuă demersurile publice de sabotare a acestui eveniment…printre aceștia, cel mai vocal este Tanczos Barna, care afirmă, cu subiect și predicat, că se opune ”sfințirii crucilor” din Cimitir!

Atitudinea necreștinească a deputatului UDMR s-ar baza pe faptul că reprezentanții acestei formațiuni politice ar deține niște acte de la Guvernul PSD-ALDE, care stabilesc cine are dreptul să-și doarmă somnul de veci unde, în Cimitirul din Valea Uzului.

Tanczos Barna, deputat UDMR

Astăzi (joi – n.r.), comunitatea maghiară din judeţul Covasna şi din judeţul Harghita, alături de noi, liderii politici ai acestei comunităţi, vom participa la un protest paşnic, dar ferm, împotriva ilegalităţilor comise de Primăria Dărmăneşti şi le vom spune celor care vor fi acolo că nu suntem de acord ca până la soluţionarea problemei din Valea Uzului să aibă loc orice inaugurare sau orice sfinţire a crucilor de acolo. Suntem convinşi de faptul că acele cruci au fost amplasate ilegal acolo, avem din ce în ce mai multe documente din partea autorităţilor că acele acte, fapte din partea Primăriei Dărmăneşti sunt ilegale şi vom fi acolo de fiecare dată pentru a protesta paşnic, dar ferm, împotriva oricăror încercări de inaugurare a acelor construcţii“, a declarat senatorul UDMR.

Reprezentantul UDMR a rămas neînduplecat în legătură cu dreptul celor trecuți la ”cele sfinte” de a beneficia de cele cuvenite oricărui creștin…, atât timp cât niște hârțoage nu sunt aliniate în interesul UDMR…

Întrebat de jurnaliștii Hotnews dacă eroii români care sunt înhumaţi acolo nu au dreptul la o slujbă de comemorare şi depunerea unor coroane de flori, senatorul UDMR a răspuns că va fi primul care va depune flori la un monument al eroilor români, “după ce acea parcelă va fi inaugurată cum trebuie, pe baza acelui acord bilateral”.

Reamintim că deputatul Tanczos a fost urmărit penal de DNA. Detalii, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.