Doi scriitori sătmăreni au deschis Târgul de carte de la Alba Iulia. Ce s-a întâmplat acolo

0

În prezența unei numeroase asistențe, cea de a XII a ediție a Târgului de Carte ”Alba Transilvana” de la Alba Iulia a fost deschisă, miercuri 5 iunie la Sinagoga din oraș de scriitorii sătmăreni, Felician Pop și Manuela Breban.

Printre participanți s-au numărat și Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba Iulia și președintele Comunității Evreiești din Alba Iulia, Lia Borza.

,,Cărțile scriitorilor sătmăreni au fost prezentate de Daniela Floroian și Felician Colda de la Biblioteca Județeană.
Cartea tradusă de Felician Pop, ”În grădina mamei mele”, a lui Rodion Markovits, descrie lumea copilăriei evreiești într-un sat românesc din Țara Oașului, iar cea a Manuelei Breban, ”Amintirea ca moștenire – din povestirile evreilor sătmăreni” conține un important set de mărturii ale supraviețuitorilor și urmașilor celor pieriți la Auschwitz, volumul constituind un relevant document pentru istoria recentă a Sătmarului.”

Liderul Comunității Evreiești, Lia Borza, și-a exprimat mulțumirea față de cei doi scriitori sătmăreni, considerând că aceste cărți vin să completeze în mod fericit imaginea evreilor din Ardeal.

A doua zi, pe 6 iunie, la Târgul de Carte desfășurat la Casa deCultură Alba Iulia, a fost prezentată și cartea ”Amintirea ca moștenire” a Manuelei Breban.

Despre carte au vorbit Felicia Colda, din partea gazdelor, Nadia Fărcaș, director al editurii ”Ecou Transilvan” Cluj Napoca și Felician Pop, prefațatorul și lectorul cărții.

La final, autoarea volumului, Manuela Breban a povestit care au fost resorturile determinante pentru scrierea acestei cărți. Târgul de Carte de la Alba Iulia este unul dintre cele mai importante evenimente de acest fel, la el participând și anul acesta nume de primă mărime ale literaturii române: Nicolae Manolescu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, etc.

Doi scriitori sătmăreni au deschis Târgul de carte de la Alba Iulia. Ce s-a întâmplat acolo 1
Doi scriitori sătmăreni au deschis Târgul de carte de la Alba Iulia. Ce s-a întâmplat acolo 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.