GALERIE FOTO. Lecție de Românism la Valea Uzului. O delegație din Carei a fost prezentă

0

Mii de Români au participat pe 6 iunie, de Ziua Eroilor, la comemorarea ostaşilor căzuţi în timpul primului şi al celui de al doilea război mondial. Au fost momente emoţionante şi o adevărată lecţie de românism.

Dincolo de exagerările prezentate la televizor, români și etnici maghiari au intonat imnul României la unison, spune președintele Asociației Astra Carei, Daniela Ciuta. O delegație cu două mașini din Carei a luat parte la evenimentul care adună românii și etnicii maghiari, an de an la Valea Uzului, în ciuda micilor conflicte.

Au fost prezenți pe Valea Uzului peste 2.000 de români din toate colțurile țării. De la Satu Mare la Timiș și Constanța, Maramureș și Mehedinți, Olt și Iași.

În timpul oficierii pausul de pomenire, numele celor 143 de soldați români îngropați au fost rostite de către preoți, iar cei prezenți au răspuns ,,prezent”. A fost un moment emoționant pentru toți Românii și momentul în care s-au repus coroane.
Daniela Ciuta, președintele Asociației Astra Carei a povestit că a aflat cu această ocazie că 460 de soldați ruși sunt îngropați acolo, iar Ambasada Rusiei a fost anunțată.

Deși s-a anunțat cod portocaliu, pe măsură ce înaintau pe drumul denivelat, kilometri luați la pas, spre cimitirul din Valea Uzului, norii se îndepărtau, făcându-și apariția soarele. A fost ca un semn din cer.

Nu a existat niciun incident înainte și nici în timpul ceremoniei de pomenire între etnicii maghiari și români.

GALERIE FOTO. Lecție de Românism la Valea Uzului. O delegație din Carei a fost prezentă 1
GALERIE FOTO. Lecție de Românism la Valea Uzului. O delegație din Carei a fost prezentă 2

GALERIE FOTO. Lecție de Românism la Valea Uzului. O delegație din Carei a fost prezentă 3
GALERIE FOTO. Lecție de Românism la Valea Uzului. O delegație din Carei a fost prezentă 4
GALERIE FOTO. Lecție de Românism la Valea Uzului. O delegație din Carei a fost prezentă 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.