Mihai Neamțu: Kelemen Hunor este ”fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania”

2

Rechizitoriu dur al intelectualului public Mihai Neamțu la adresa politicianului Kelemen Hunor: într-o postare pe contul personal de social media, Neamțu demontează comentariul răutăcios al Președintelui UDMR, în legătură cu violențele regretabile de joi, de la Valea Uzului – asta este fața adevărată a României în 2019”, ar fi afirmat Kelemen Hunor.

Neamțu a argumentat, acid, împotriva acuzației politicianului UDMR, conform căreia românii ar fi intoleranți:

Nu, baroane! Majoritatea românilor sunt toleranți, însă dumneata ești fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania! România i-a îmbogățit pe grofii UDMR-ului așa cum nicio altă țară din vecinătatea Ungariei n-ar fi făcut-o. Ne-ați sfidat la Marele Centenar, ne-ați fentat la europarlamentare cu voturi luate din Teleorman și Tulcea”, i-a replicat Mihai Neamțu..

În aceeași postare, dezlănțuit, Neamțu îl acuză pe șeful UDMR de impostură și susține că este ”unul dintre cei mai corupți politicieni ai Europei”.

Mihai Neamțu: Kelemen Hunor este ”fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania” 1

Cu deja recunoscutu-i talent scriitoricesc, Mihai Neamțu nu s-a sfiit să-i prezinte public tipologia – conform acestuia, Hunor Kelemen este ”un individ impertinent, arogant și nesătul, răsfățat peste măsură și mufat ca lipitoarea la banii contribuabilului”.

Postarea lui Mihai Neamțu s-a încheiat cu o concluzie clară, ce nu lasă vreun dubiu în ceea ce privește opinia pe care o are Neamțu în legătură cu rolul lui Kelemen Hunor în exacerbarea delirului naționalistoid, cu efecte separatiste, pe rațiuni etnice, în România:

Escaladarea naționalismelor tribale e periculoasă, dar Kelemen Hunor e parte a problemei, nu a soluției!”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.