Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat

0

Vasile Pălincaș, zis și ,,Filip”, ar putea scrie o carte, o spune chiar el și are o poveste de viață impresionată. L-au găsit întâmplător pe facebook, acolo unde, din Italia, împărtășea cu dor picturile sale oșenilor pe care îi cunoaște și de care îi este doar.

S-a născut în localitatea Gherța Mică, dar a plecat în Italia din 1998. Și acum se află tot acolo, alături de soție. Bărbatul povestește că 2014, a suferit un accident vascular. Avea sânge închegat la creier, asa după o căzătură din urmă cu câțiva ani la locul de muncă când i s-a spart o venă. Și pentru că nu era de ajuns, și-a rupt și coloana în urma căzăturii. Și-a rupt mai multe vertebre, iar una dintre ele a împins o bucată de os în canalul medular.

Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 1 Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 2 Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 3

A fost în comă și spune că inima i s-a oprit pentru 40 de minute. S-a întâmplat înainte cu o zi de ziua sa de naștere.
La aniversarea zilei sale de naștere, de pe 17 august, a intrat în comă, iar 3 luni de zile nu și-a putut mișca nici măcar un deget.  Medicii nu i-au garantat că va mai fi iar un om normal. L-au ținut 9 ore în operație.
Când s-a trezit, nu își amintea nimic, dar după 7 luni s-a întors acasă, a început treptat să-și recunoască soția și ci 2 copii. Se uita la diverse filmulețe pentru că îl ajuta să-și amintească. Și a reușit.

În timpul recuperării, pe când se afla în spital, a avut o revelație. I-a venit să picteze deși nu o mai făcuse niciodată până la aproape 51 de ani. I-a cerut soției să-i cumpere mai multe pensule de la chinezi și cutiile cu vopseaua rămase prin casă.

A început să picteze pe niște placaje. Apoi, medicii când l-au văzut, i-au sugerat să încerce și pe pânză. Și medicii au fost uluiți de talentul lui. Mai ales că până la cel moment, nu mai pusese niciodată mână pe o astfel de pensulă.
Medicii l-au numit dar de la D-zeu, așa i-a spus și domnul Vasile.
Așa a început să picteze…

După acest episod, domnul Vasile s-a întâlnit și cu Papa Francisc, căruia i-a sărutat mâna.

Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 4

În continuarea discuției noastre, bărbatul ne-a povestit că viața din timpul și după accident, este o poveste pe care nu  o vom crede.
Domnul Vasile ne-a povestit că s-a trezit din comă cu o rugăciune pe care, ulterior, a găsit-o într-un calendar dintr-un spital de recuperare.
După alte 5 luni, i-au luat ,,colierul” de la gât. Cu o zi înainte nu își simțea corpul deloc. În ziua când i-au luat ,,colierul”, aflat în cărucior, a coborât cu liftul jos, să fumeze, dar când s-a prins de marginile liftului, a căzut în lift cu tot cu cărucior, a făcut zgomot, a bătut în lift, dar în zadar.  A încercat să vadă dacă îți mișcă mâinile, a coborât 4 etaje cu liftul, a fumat și s-a întors înapoi.
Când s-a pus la culcare, povestește bărbatul, de la șoc, i s-au activat mușchii, iar început încet a început să-și simtă picioarele.

Lucrurile pe care domnul Vasile Pălincaș ni le-a împărtășit afirmă că sunt reale, deși este conștient că cei mai mulți nu-l vor crede.
Miracolul pe care l-a trăit vrea să-l împărtășească mai departe, iar pe viitor visează să scrie și o carte.

Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 5     Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 6   Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 7

Povestea omului care a sfidat moartea. A fost în comă, i s-a oprit inima pentru câteva minute, s-a trezit și un miracol i s-a întâmplat 8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.