Președintele Iohannis anunță că lucrează cu PNL pentru a construi o majoritate – alternativă la ”alianța toxică PSD-ALDE”

0

Președintele s-a aflat vineri la Albă Iulia, cu ocazia evenimentului de lansare a cărții sale “EU.RO – Un dialog deschis pentru Europa”.

În acest context, Klaus Iohannis a anunțat că PSD refuză să respecte dorința românilor, așa cum a fost aceasta exprimată la referendumul din 26 mai…

“Deci PNL şi USR fără condiţii semnează (n.r. acordul pe justiție propus de președinție). Cine face fiţe? PSD-ul. Păi se poate? După ce şi-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, se aşteaptă acuma să facă ce trebuie. Ei nu fac. De ce nu fac? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea PSD-istă de acum din Parlament este o majoritate toxică. Aţi văzut, au venit cu fel şi fel de poveşti, domne’ hai că trebuie să mai adăugăm şi una şi alta. Chestiuni de-ale lor doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Deci acuma PSD-ul caută tot felul de şmecherii să se eschiveze, să nu semneze pactul, să nu repare legile Justiţiei, să nu repare legile pentru următoarele alegeri”, a afirmat Iohannis.


Soluția pe care președintele a anunțat că o consideră viabilă este crearea unei majorități, cu PNL pe post de ”locomotivă”, deoarece e clar că ”până când această majoritate PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”.

“Şi o să lucrăm la ea (n.r. la majoritate) cu PNL pe post de locomotivă, cu USR, cu cine va mai veni. Există în România forţe politice responsabile, dar ele trebuie votate ca să ajungă să aibă o majoritate în Parlament. Or, pentru asta trebuie să mergem şi la prezidenţiale şi la locale fiindcă vrem guvernare bună şi fiecare în comunitatea lui şi în final trebuie să mergem la parlamentare şi să le dăm lecţia în finală PSD-iştilor, altfel nu se poate”, a declarat Președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.