Ședință cu scântei, după ce consilierii județeni au auzit cum vor fi repartizați banii, primăriilor din județ

0

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea repartizării pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 7,5 din impozitul pe venit, fond aflat în dispoziția Consiliului Județean a stârnit controverse printre aleșii județului în ședința de astăzi.

Grupul PSD din Consiliul Județean Satu Mare nu s-a arătat deloc mulțumit de modul în care s-au repartizat banii, primăriilor din județ, drept urmare, au ales să voteze împotriva proiectului.

Ședință cu scântei, după ce consilierii județeni au auzit cum vor fi repartizați banii, primăriilor din județ 1

Aproape 28,5 milioane de lei vor fi repartizați primăriilor din județul Satu Mare, cu excepția a 3 dintre ele: Comuna Călinești Oaș, Vetiș și orașul Negrești Oaș. Cele 2 comune și orașul Negrești au primit 0 lei.
La Călinești Oaș, situația este puțin mai diferită deoarece Primăria a intrat în insolvență și va primi ajutor de la Guvern.

La nivel de municipii, între primăria municipiului Satu Mare și cea a municipiului Carei, este o diferență colosală de repartizare a banilor. Dacă primăria Satu Mare a primit 4 milioane de lei, primăria Carei a primit abia 450 de milioane.

În ceea ce privesc orașele din județ, în fruntea clasamentului se află primăria Tășnad, care a primit cei mai mulți bani și anume 900 de milioane.

Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu majoritate de voturi  consilierilor județeni.

Ședință cu scântei, după ce consilierii județeni au auzit cum vor fi repartizați banii, primăriilor din județ 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.