DGASPC Satu Mare: Tânăra cu handicap mintal de la centru a fost bătută cu o ,,lopețică de jucărie”

0
Sursa: opiniedecarei.com

Conducerea DGASPC anunță ca a fost demarată o anchetă în urma informațiile șocante apărute în presă în urmă cu câteva zile, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei. Acolo, o tânără ar fi fost abuzată sexual în repetate rânduri de către cel puțin doi bărbați, din același centru, de mai multă vreme. În noaptea de duminică, spre luni, tânăra ar fi fost supusă unei adevărate torturi. Instigat de către un alt bărbat din același centru, un tânără i-ar fi introdus femeii handicap mintal, o lopată în vagin și în anus.

În urma dezvăluirilor din presă, care au șocat întregul județ, DGASPC Satu Mare a făcut următoarele precizări:

,,Atât Poliția, cât și DGASPC Satu Mare a demarat câte o anchetă în acest caz. Dorim să specificăm că incidentul s-a petrecut duminică, după amiază, nu noaptea, așa cum arată publicațiile. Cercetările interne preliminare arată că cel mai probabil, a avut loc o altercație, fără tentă sexuală. Lopata despre care se vorbește este o lopețică de jucărie, cu care beneficiarii s-ar fi luat la bătaie. La acest centru majoritatea celor internați fiind persoane cu handicap psihic sever, ei sunt predispuși la agresivitate, deci necesită o atenție speciala din partea angajaților. Ancheta se află în derulare.
Conducerea DGASPC Satu Mare, în conformitate cu normele în vigoare și în vederea bunei derulări a cercetărilor nu poate oferi alte relații, în timpul desfășurării anchetei Poliția este singurul organism abilitat de a oferi informații despre cazul anchetat. Însă, din punctul de vedere al Direcției, dacă se va dovedi veridicitatea cazului – chiar dacă este vorba doar de un act de violență fără tentă sexuală, – iar personalul centrului se face responsabil de cele întâmplate, se vor lua măsurile drastice (până la desfacerea de contracte de muncă, sau chiar și reorganizarea centrului). Sancțiunile vor viza toți angajații, de la conducerea unității până la portar, urmând ca aceștia să suporte și consecințele stabilite de lege”.

Vă reamintim că știridecarei.com, potrivit unor surse, a dezvăluit că o tânără în vârstă de 33 de ani, care suferă de handicap mintal, ar fi fost violată în mod repetat în ultimele luni de către cel puţin alţi doi bărbaţi internaţi în acelaşi centru, iar în urma violurilor repetate, victima ar fi slăbit enorm.

În noaptea de duminică spre luni, ar avut loc un adevărat supliciu. Un bărbat din același centru, instigat de un altul, care o viola în mod repetat pe tânără, i-a introdus tinerei o coadă de lopată în vagin şi în anus. Se pare că acesta ar fi fost modul prin care cei doi ar fi ales să se amuze pe seama tinerei devenite obiect sexul pentru cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.