Legume, combustibili, țigări – toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat

0

Este confirmat acum şi de ″Institutul Naţional de Statistică″⁣ că România trece printr-un nou val de scumpiri. În medie, preţurile au fost mai mari, în luna mai, cu 4 procente, față de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Preţurilor alimentelor au crescut cel mai mul, iar asta în ultima jumătate de an. Legumele – cartofii în special – şi fructele sunt primele în top, însă dăm semnificativ mai mult pentru combustibili şi mare parte din servicii.

Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 1

În Piaţa Obor din Bucureşti, un kilogram de cartofi noi costă între 2 şi 3 lei. La fel şi castraveţii, în timp ce roşiile sunt şi 7 lei kilogramul.
Nici Satu Mare nu face excepție, în ciuda salariilor mult mai mici. Roșiile se găsesc chiar și la 8, dar nu mai puțin de 7 lei. La fel și celelalte legume.

Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 2 Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 3 Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 4

Din păcate, chiar produsele pe care le cumpărăm cel mai des şi de care avem cea mai mare nevoie au avut şi cele mai mari scumpiri în mai fată de finalul anului trecut.

În decembrie 2018, față de mai 2019, preţurile legumelor au fost mai mici aproape 25 de procente. Practic, acum dăm pe legume cu 25 de procente mai mult.  Prețurile la fructe au crescut cu aproape 11, iar carnea s-a scumpit cu două procente. Dintre acestea, cea mai mare creștere de preț au avut-o cartofii, de 55%.

Citricele sunt mai scumpe cu 16% iar fructele proaspete cu peste 7 procente.

Prețurile frunctelor în piețele din Satu Mare.

Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 5 Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 6

La mărfuri nealimentare, combustibilii au avut cele mai mari creşteri de preţuri, de peste 6%. Şi tarifele pentru serviciile poştale şi de telefonie s-au majorat cu aproximativ 6%.

Fumătorii sunt nevoiți să scoată din buzunar cu 4.6 % pentru un pachet de ţigări, în timp ce căldura şi apă caldă au fost mai scumpe cu peste 3 procente.

Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 7

Ieftinirile sunt aproape inexistente.

Doar fasolea, cu nici un procent, şi ouăle, care au un preţ cu 8% mai mic faţă de finalul lui 2018, sunt mai ieftine. Iar la servicii – doar biletele de avion sunt ceva mai ieftine.

Legume, combustibili, țigări - toate mai scumpe. România se află pe primul loc în topul scumpirilor în UE, potrivit Eurostat 8

Potrivit Eurostat, România conduce de patru luni topul în scumpirilor din Uniunea Europeană, anunță știrileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.