VIDEO. Mai mulți urși au fost găsiți în masivul Pietroasa din Județ

0

O ursoaică cu trei pui ,,și-au făcut casă” în Masivul Pietroasa din  județul Satu Mare. Cei 4 urși au fost descoperiți de către cei de la AVJPS Satu Mare și filmați, în timp ce cei trei frăți se jucau, cu mama lor alături.
Cu această ocazie, Servicul Public Salvamont Satu Mare anunță iubitorii de drumeții despre cât de periculoasă poate fi întâlnirea cu aceste animale, pe cât de drăguțe, pe atât de periculoase și cum să acționeze în cazul întâlnirii cu ele.

,,Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare informează montaniarzii și iubitorii de drumeții despre aspectele conviețuirii cu fauna montană,recomandări și atitudini în cazul întâlnirilor cu sălbăticiunile pădurii. 
, Împreună și prin bunăvoința dl. Adrian Mihoc reprezentant AJVPS Satu Mare, care ne-a și pus la dispoziție o secvență video inedită cu urșii din zona Masivului Pietroasa, am creionat câteva recomandări pentru iubitorii muntelui!
Astfel:
-drumețiile în arealul montan să se facă pe traseele turistice marcate, să nu se procedeze la „scurtături”, mai ales la acelea care traversează desișuri, locul ideal ca adăpost pentru sălbăticiuni.
-în timpul deplasărilor să poarte discuții, în general zgomotele îndepărtează animalele, ele având simțurile mult mai dezvoltate decât oamenii.
-în cazul pierderii traseului să solicite informații sau sprijin Salvamont prin intermediul Numărului Unic de Urgență 112 sau cel al Dispeceratului Național Salvamont România
-să nu se utilizeze petardele din mai multe motive, în primul rând utilizarea lor cu excepția anumitor sărbători este ilegală, în al doilea rând, aruncată la întâmplare poate rănii alți turiști sau contrar efectului scontat, animalul se sperie și atacă!!!
-culegătorii de ciuperci să fie vigilenți să analizeze bine zona , iar în cazul în care aud zgomote sau sesizează mișcări în desiș, mai bine să se retragă la loc sigur, de preferat în loc deschis.
În această perioadă întâlnirea cea mai neplăcută care se poate solda cu răniri este cea cu ursul Carpatin, un animal deosebit de puternic, foarte agil și rezistent. Ursul carpatin este un animal solitar, care se află în permanentă căutare a hranei pe teritoriul său, putând parcurge zilnic, zeci de kilometri!!! Ursul atacă doar în momentele în care se simte în primejdie, femelele fiind mai agresive, mai ales dacă sînt însoțite de pui!!!
Efectivele de urs din județul Satu Mare în zona Munților Gutăi a crescut de la an la an, șansele de-a ne întâlnii cu exemplare mature fiind foarte mari, de aceea pentru reușita unei drumeții , SPJ Salvamont Satu Mare a emis aceste câteva recomandări.” 

Publicată de Salvamont SatuMare pe Joi, 13 iunie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.