Se închide un Centru de Plasament pentru înființarea a trei case de tip familial și un centru de zi

0

DGASPC Satu Mare dorește să închidă centrul de plasament al copilului Floare de Colț Halmeu pentru dezvoltarea de alternative familiare de îngrijire printr-un proiect. Acest proiect va avea ca scop închiderea CPC Floare de colț, Halmeu pentru înființarea a trei case de tip familial în județ și înființarea unui centru de zi.

Poiectul de hotărâre a fost luat cu acordul majorității aleșilor, în cadrul ședinței de azi de la Consiliul Județean.

Obiectivul este acela de a îmbunătății condițiile de trai pentru beneficiarii din Centrul de plasament al copilului Floare de colt, Halmeu prin indentificarea celor mai bune alternative de tip familial pentru 36 de copii și tineri în localitățile Halmeu și Tășnad. De asemenea se dorește reabilitare sau modernizarea unui Centru de Zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți, în localitatea Halmeu, dar și dezvoltarea capacității profesionale, abilităților de lucru pentru personalul din cadrul CPC Floare de colț, Halmeu care vor fi transferati în casele familiale ce vor fi nou înființate.
În prezent, în Centrul de plasament al copilului Floare de colț Halmeu, locuiesc 47 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5 și 21 ani. Din cei 47, 36 vor beneficia de serviciile nou înființate. Prin urmare, fiecare Casă de tip familial va fi proiectată cu 12 locuri, în total fiind 36 de locuri.

DGASPC Satu Mare a găsit deja un teren cu construcție, în localitatea Halmeu, str. Eliberării, nr. 87, aflat în administrarea DGASPC Satu Mare pe care vor fi construite două case de tip familial, iar clădirea va fi reabilitată pentru înființarea unui centru de zi. Un alt teren cu construcție, situat în Orașul Tășnad, str. Nicolae Bălcescu, nr. 38, compus din  construcție C1 -Clădire radiologie, tip P, având Sc= 190 MP  și teren intravilan în suprafață de 683 mp, înscris în CF Tășnad nr. 102971,  imobil aflat în domeniul public al Județului Satu Mare și  în administrarea  Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, care corespunde scopului proiectului, respectiv pentu înființarea  și funcționarea uneia dintre cele trei case de tip familial, urmează a fi construite prin proiect.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 200.000 euro, iar cea maximă eligibilă este de 1.000.000 euro.
Deocamdată, proiectul este la faza de început și probabil va ai dura până când cele 3 case de tip familial si centrul de zi vor putea fi date în folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.