Fântânile lor din fonduri europene și fântânile noastre… Cu ce-au greșit, oare, Sătmărenii, să aibă un primar, ca Kereskenyi…?!

În zilele de caniculă, e o desfătare să te poți plimba pe lângă fântâni arteziene, ce îți poartă imaginația, în plin peisaj urban, la niște exotice oaze de răcoare și culoare… Acest lucru e posibil în orașele conduse de administrații serioase, care se preocupă de dezvoltarea comunității, prin contractarea de bani europeni.

Noi am arătat, deja, de fapt, chiar am tras nenumărate semnale de alarmă în legătură cu nepăsarea administrației Kereskenyi față de fondurile europene… Este cunoscut că suntem pe ultimul loc la accesarea de bani europeni în regiune… Iar acest lucru se concretizează în decalajul de dezvoltare dintre orașele, care obțin finanțări europene și edilii noștri, care se ocupă cu orice altceva, mai puțin ce e necesar, pentru dezvoltarea comunității locale.

Iar acest decalaj se vede, la modul trist, oriunde a-i privi…

Așa arată, sub soarele caniculei, fântânile din Centrul municipiului Satu Mare…

Paragină, mizerie, imagini ale rămânerii în urmă, ale sărăciei ce descriu fidel incompetența celor care conduc orașul…

Unii dintre noi ne-am obișnuit/ resemnat cu această realitate, din păcate.

Însă nu așa trebuie să fie lucrurile…

Iată cum arată centrul orașelor conduse de edili responsabili, care sunt preocupați de atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunității locale…

Cluj…

 

Oradea…

Baia Mare…

 

Bistrița…

Recommended For You

About the Author: Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *