Vine urgia? Coduri PORTOCALII și GALBENE de inundații în peste jumătate de țară, inclusiv în Satu Mare

0

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Suceava, până miercuri dimineață. Pe alte râuri din 27 de județe există avertizări cod galben de inundații, în vigoare până miercuri.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

De astăzi, meteorologii au fost emise mai multe coduri galbene de inundații pentru râuri din județele Harghita, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj, Covasna, Vâlcea, Argeș, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi și Botoşani. Aici, hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Majoritatea avertizărilor cod galben de inundații este în vigoare până miercuri dimineață, spun hidrologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.