Primarul Kereskenyi, față în față cu Dăncilă, la ,,masa negocierilor”

0

Primarul orașului Satu Mare, Kereskenyi Gabor s-a aflat astăzi la aceeași masă cu premierul Viorica Dăncilă, dar și alături de alți primari din toată țara, pentru a discuta despre bugetul local.
Iată ce declarații a făcut primarul, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă, dar și alți primari:

,,Alături de colegii primari de municipii, am cerut premierului Viorica Dăncilă să fie reparate erorile din ultimii doi ani și care au afectat puternic bugetele municipiilor din România.
Printre solicitări AMR se numără următoarele:
1. Reglementarea compensării pierderilor pe care administrațiile publice locale le înregistrează în lunile ianuarie-martie, perioada în care au fost alocate cote de 41,75% în loc de 60%.
2. Alocarea de resurse financiare prin rectificarea bugetară astfel încât să se păstreze capacitatea financiară a bugetelor locale cel putin la nivelul anului 2017.
3. Aprobarea Codului Finanțelor Publice Locale cu includerea în acest act normativ a cotelor din semestrul IV ce revin administrației publice locale , în procent fix și garantat pe 7 ani.
4. Luarea unor măsuri legislative în regim de urgență, pentru combaterea efectelor negative pe care OUG nr. 114/2018 le are asupra bugetelor locale : asigurarea de la bugetul de stat a creșterii valorii proiectelor cu finanțare europeana și guvernamentală, compensarea pierderilor rezultate din aplicarea cotei 0 pentru impozitul pe veniturile obținute de cei ce își desfășoară activitatea în construcții, clarificarea prevederilor cuprinse în instrucțiunile ANAP privind actele adiționale rezultate în urma aplicării OUG nr. 114/2018.
5. Transparentizarea activității ANAF și crearea prin lege a posibilității ca să aibă acces permanent la informațiile privind colectarea TVA din toate sursele : contribuabili mici, mijlocii, mari, pensii”, a fost mesajul primarului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.